Ρολά Κιμαδοπιτάκια στο τηγάνι

✅Υλικά:

τυρί ανθότυρο οποιασδήποτε περιεκτικότητας σε λιπαρά, 200 g.
αυγά, 2 τεμ.
μια πρέζα σόδα σβησμένη με ξύδι.
αλεύρι, 2 φλ.

✅ Γέμιση
Κιμά(μοσχαρισιο – χοιρινοκοτόπουλο), 500 – 700 g;
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 ντομάτα τριμμένη
1 καρότο σε μικρά κυβάκια [προαιρετικά]
100 γρ. γιαούρτι
1/2 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
1 κ.γ. θυμάρι ξερό
1 κ.γ. κύμινο
1/2 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 κ.γ. μπούκοβο
5 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι

✅ Διαδικασία μαγειρέματος:

Ανακατεύουμε το τυρί και τα αυγά και μετά προσθέτουμε σόδα σβησμένη με ξύδι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στη μάζα του τυριού, προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και ζυμώνουμε τη μαλακή ζύμη.

Για την γέμιση
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το ψιλοκομμένη καρότο, όλα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο και τον κιμά και τα ανακατεύετε για περίπου 8 λεπτά. Ρίχνετε τη ντομάτα, το κρασί, το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι και σιγοβράζετε για 10 λεπτά, μέχρι ο κιμάς να πιει τα υγρά του. Αφήνετε τη γέμιση στην άκρη να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια λεπτή ορθογώνια στρώση πάνω από όλη την επιφάνεια, απλώνουμε τον κιμά.
Γυρίζουμε το ρολό και το κόβουμε σε κομμάτια πλάτους 1 εκ.
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις πίτες και από τις δύο πλευρές σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι και μεταφέρουμε σε πιατέλα.

Καλή όρεξη και ευχαριστώ ️

Προηγούμενο άρθροΚρέπες εύκολες, υγιεινές, νόστιμες χωρίς καθόλου ζάχαρη
Επόμενο άρθροΣαλάτα με κοτόπουλο και μαριναρισμένα μανιτάρια