Σαμπλεδάκια με μαρμελάδα

Λιώνει πριν καν προλάβεις να το βάλεις στο στόμα – Σαμπλεδάκια με μαρμελάδα

Υλικά

280 γρ. βούτυρο αγελαδινό
40 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. κορν φλάουρ
280 γρ. αλεύρι μαλακό

Μέθοδος Βήμα – Βήμα

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Θα χρησιμοποιήσεις 2 ταψιά για μπισκότα, τοποθετώντας μια λαδόκολλα στο πάτο τους.
Κοσκινίζεις το αλεύρι, την άχνη και το κορν φλάουρ. Στον κάδο του μίξερ ρίχνεις όλα τα υλικά (βούτυρο & στερεά) και χτυπάς με το σύρμα για 4-5 λεπτά. Η ζύμη θα γίνει λεία και αφράτη.
Την μεταφέρεις σε σακούλα κορνέ, χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο στόμιο, ιδανικά σε σχήμα αστεριού. Με το κορνέ σχηματίζεις μικρά δισκάκια κάνοντας μια πλήρη περιστροφική κίνηση.
Τα δημιουργείς σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνεις για 10-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ανοιχτό χρυσαφί χρώμα.
Αφού κρυώσουν τότε είναι έτοιμα να τα γεμίσεις με την μαρμελάδα (σαν σάντουιτς).

Καλή Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Μπισκότα Καρύδας με μαρμελάδα

Συστατικά

150 γραμμάρια βούτυρο μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
1 1/4 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
1 φλιτζάνι αποξηραμένη καρύδα, συν 1 φλιτζάνι επιπλέον
1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο (l χρησιμοποιημένη μαρμελάδα βερίκοκο)

Μέθοδος

1 Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε μέτρια θερμοκρασία, στους 180°C. Στρώνουμε 2 ταψιά φούρνου με χαρτί ψησίματος.
2 Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη μαζί μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα.
Προσθέστε το αυγό και την βανίλια, χτυπώντας να ενωθούν.
3 Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο μεταλλικό κουτάλι, διπλώστε το αλεύρι και την καρύδα για να σχηματιστεί μια ζύμη. Τυλίξτε κουταλιές της σούπας μείγμα σε μπάλες. Ρολάρετε με έξτρα καρύδα για να το καλύψετε. Τοποθετούμε σε δίσκους, με απόσταση 6 εκ., ισιώνοντας ελαφρά.

4 Ψήνουμε σε 2 παρτίδες, 15-20 λεπτά κάθε παρτίδα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Δουλεύοντας γρήγορα, χρησιμοποιήστε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνετε εσοχές στο κέντρο κάθε ζεστού μπισκότου.
5 Αφήστε να κρυωσουν 5 λεπτά πριν τη μεταφέρετε σε συρμάτινες σχάρες για να κρυώσει εντελώς. Γεμίστε τις εσοχές σε κάθε μπισκότο με μαρμελάδα.

Καλή Απόλαυση

Please Visit here 👇
Thanks Everyone
Προηγούμενο άρθροXοιρινό ψητό γεμιστό με λουκάνικο 🤗
Επόμενο άρθροΓιαννιώτικη Kρεατόπιτα…τη φτιάχνουν για βασιλόπιτα