Νοστιμότητα Νηστίσιμα Σαμπλεδάκια
Από την πρώτη μπουκιά, νιώθεις την τραγανή υφή τους να λιώνει στο στόμα σου, ενώ ταυτόχρονα τα αρώματα από το πορτοκάλι και τη βανίλια σε πλημμυρίζουν.
Η γλυκιά γεύση τους είναι ισορροπημένη τέλεια, χωρίς να είναι λιγωτική, και η προσθήκη της σοκολάτας τα κάνει ακόμα πιο απολαυστικά.
Είναι τέλεια για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε για ένα γρήγορο σνακ, είτε για να συνοδεύσετε τον καφέ ή το τσάι σας.
Και το καλύτερο; Είναι πανεύκολα στην παρασκευή τους!
Με απλά υλικά που έχετε ήδη στην κουζίνα σας, μπορείτε να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια σε χρόνο μηδέν.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή. Είμαι σίγουρη ότι θα γίνουν τα αγαπημένα σας νηστίσιμα μπισκοτάκια!
Υλικά:
Ωραιότατα και για πρωινό με καφέ ή τσάι
και για κολατσιό στο σχολείο ή στη δουλειά
1/2 βιτάμ
2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα διαλυμένο σε 1 ποτήρι πορτοκαλάδα αναψυκτικό
2 βανίλιες
Αλεύρι όσο πάρει
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βιτάμ, το βαζουμε σε ένα μπωλ και ρίχνουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, την πορτοκαλάδα με τη σόδα και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε με το σύρμα ή με το μίξερ για να λιώσει καλά η ζάχαρη. Στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι πολύ σφιχτή. Την ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο και με ένα φλιτζάνάκι ή με κουπ πατ κόβουμε διάφορα σχέδια. Στρώνουμε λαδόκολλα σε μια λαμαρίνα και τα αραδιάζουμε σε απόσταση περίπου 2 εκατ. το ένα από το άλλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180′ κελσίου μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αφού κρυώσουν καλά τα κολλάμε ανά δύο με μαρμελάδα ανάμεσά τους. Διατηρούνται εκτός ψυγείου σκεπασμένα καλά.
ΠΗΓΗ: geustikoiproorismoi.blogspot.com