Σιμιγδαλένιος Χαλβάς

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά:

  • Υφή: Ο χαλβάς έχει μια βελούδινη και κρεμώδη υφή, που λιώνει στο στόμα.
  • Γεύση: Η γλυκιά γεύση του σιμιγδαλιού συνδυάζεται τέλεια με την ξινή δροσιά του πορτοκαλιού και την απαλή γλυκύτητα του μήλου.
  • Άρωμα: Το πορτοκάλι και το μήλο χαρίζουν στον χαλβά ένα εκπληκτικό άρωμα που ξυπνάει τις αισθήσεις.

Πέρα από τα βασικά:

  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά, όπως σταφίδες, κανέλα, ή ξηρούς καρπούς, για να δημιουργήσετε μια δική σας, μοναδική εκδοχή.
  • Υγιεινή: Ο χαλβάς είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών και πρωτεΐνης, ενώ παράλληλα είναι χαμηλός σε λιπαρά.
  • Ευκολία: Φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα, με υλικά που έχετε συνήθως στην κουζίνα σας.

Συνοψίζοντας:

Ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς με Πορτοκάλι και Μήλο είναι ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Είναι νόστιμος, υγιεινός, και εύκολος στην παρασκευή. Σας τον προτείνω ανεπιφύλακτα!

Υλικά

1 ποτήρι σπορέλαιο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρο
1 ποτήρι σιρόπι περγαμοντου
250 γρ μελι
4 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκαλιού 🍊
1/2 μήλο τριμμένο στον τρίφτη
1 ποτήρι μαύρες σταφίδες
2 ξυλάκια κανελας

Εκτέλεση

Έβαλα σε μπωλ το χυμό, τις σταφιδες, το σιρόπι κ τα ξύλα κανελας…
Σωταρισα καλά κ σε χαμηλή φωτιά το σιμιγδάλι στο σπορελαιο κ πρόσθεσα τα υλικά του μπωλ καλά ανακατεμενα.
Άφησα να πήξει κ σκέπασαν με πετσέτα κ το καπάκι της κατσαρόλας. Όταν το μίγμα έγινε χλιαρό, πρόσθεσα το μέλι κ ανακάτεψα καλά. Έβαλα το χαλβά σε φόρμα σιλικόνη

Σιμιγδαλένιος Χαλβάς
dav
ΠΗΓΗΣοφία Παπα
Προηγούμενο άρθροΤιμή στον Άγιο Φανούριο: Φτιάχνουμε Ποντιακή Φανουρόπιτα με Ψωμί
Επόμενο άρθροΤούρτα του 15 λεπτού