Aν θέλετε να μοσχομυρίσει το σπίτι σας με άρωμα κανέλας, φτιάξτε αυτή την υπέροχη Σιροπιασμένη Μηλόπιτα. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν τα μήλα που θα χρησιμοποιήσετε είναι κόκκινα ή πράσινα, γιατί η νοστιμιά θα είναι ίδια και το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει. Είναι μια συνταγή που φτιάχνω συχνά και πάντα γίνεται ανάρπαστη, γεμίζοντας την κουζίνα μου με τα πιο γλυκά αρώματα.


Υλικά για τη Μηλόπιτα

  • 480 γρ. αλεύρι σίτου
  • 3 αυγά
  • 1 κιλό μήλα, τριμμένα στον τρίφτη
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml ηλιέλαιο
  • 150 γρ. ξηρούς καρπούς (καρύδια)
  • Κανέλα
  • Μπέικιν πάουντερ

Υλικά για το σιρόπι

  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση της Συνταγής

Ξεκινάω και σε ένα μπολ ρίχνω τα 3 αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο με το ηλιέλαιο. Σε ένα άλλο μπολ, έχω τα τριμμένα μήλα και ρίχνω μέσα την κανέλα.

Στη συνέχεια, ρίχνω το baking powder μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύω και προσθέτω και τους χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς. Τα ανακατεύω και αυτά και τα αφήνω στην άκρη.

Με ένα μίξερ χειρός χτυπάω το μείγμα των αυγών ώσπου να πάρει ένα ωχροκίτρινο χρώμα. Ανακατεύω και τα μήλα με την κανέλα και τα προσθέτω μέσα στο υγρό μείγμα. Ανακατεύω και μετά από αυτό, ρίχνω σιγά-σιγά το αλεύρι και συνεχίζω το ανακάτεμα έως ότου πάρω ένα πηχτό μείγμα.

Αλευρώνω ένα ταψάκι και το βουτυρώνω. Αδειάζω μέσα το μείγμα, το απλώνω ομοιόμορφα και ψήνω στους 170°C για 40 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα βράζω το νερό με τη ζάχαρη και το ξυλάκι κανέλας για 3-5 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει. Περιχύνω το κρύο γλυκό με το ζεστό σιρόπι και το αφήνω μέχρι να απορροφηθεί.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 1 ώρα
Επιπλέον Χρόνος: Αναμονή για να απορροφηθεί το σιρόπι

Χρήσιμα Tips για την Σιροπιαστή Μηλόπιτα

Για να γίνει η Σιροπιασμένη Μηλόπιτα σας πιο αρωματική, μπορείτε να προσθέσετε και λίγη κανέλα στο μείγμα.

Το σιρόπι πρέπει να είναι ζεστό και η μηλόπιτα κρύα, για να απορροφηθεί σωστά.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού στο σιρόπι για έξτρα άρωμα.

H Συνταγή είναι της Gatimet e Shqiperise se mesme