Το μυρμηγκάτο κέικ είναι ένα αγαπημένο, γλυκό με την υπέροχη υφή του, το σιρόπι που το τρέφει και η σοκολατένια του επίστρωση το καθιστούν ανίκητο!
(εγώ το γλασο το έκανα με λίγο γάλα εβαπορέ και κουβερτούρα ) όχι της αυθεντικής συνταγής
Υλικά
Ζύμη:
6 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα αλεύρι
1 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες
125 γρ μαργαρίνη
1/2 κούπα τρούφα
Σιρόπι:
3 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
ξύσμα πορτοκαλιού
Επικάλυψη:
Λίγο εβαπορέ
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μετά ρίχνουμε ολα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης και χτυπάμε ελαφρά.
Ψήνουμε στούς 180 βαθμούς και μόλις κρυώσει το σιροπιάζουμε με το καυτό σιρόπι το σιρόπι εφοσων κοχλάσει θελει περιπου 8-9 λεπτα για να δεσει.
Βάζω σε ένα κατσαρόλακι σε πολύ σιγανή φωτιά 3-4 κσ εβαπορέ στην αρχή, προσθέτω όλη τη σοκολάτα σε κομμάτια σπασμένη και ανακατεύω συνεχώς για να μη κολλήσει, κάθε φορά που λιώνει και πήζει πολύ, προσθέτω λίγο εβαπορέ τη φορά μέχρι να λιώσει εντελώς η κουβερτούρα και να έχω ένα λείο γλασο ελαφρώς ρευστό που να στέκεται κάπως στο κουτάλι.. Γιατί όταν κρυώσει θα σφίξει λίγο, όπως στην φώτο.
Οτι μας έμεινε από το φακελάκι της τρούφας το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό.
Το είχα σερβίρει με παγωτό καϊμάκι, φοβερός συνδυασμός
Η Εκτέλεση της συνταγής είναι από την κα Δέσποινα Μπο