Σπιτικό στρούντελ μήλου

Το Σπιτικό Στρούντελ μήλου είναι πολύ πιο εύκολο να το φτιάξετε από το μηδέν απ’ ό,τι νομίζετε! Με την αφράτη κρούστα και τη γέμιση μήλου, αυτή η συνταγή είναι σίγουρο ότι θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά:

Μήλα: 8-9 μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο -30 γρ.
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη -100 γρ.
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού-30 ml
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουερ-15 g
1/4 φλιτζάνι καρύδια-30 γρ.

Ζύμη:
αλεύρι κοσκινισμένο για όλες τις χρήσεις-350 γρ.
1 φλιτζάνι νερό -230 ml
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι-4 g
3 κουταλιές της σούπας κρύο λιωμένο βούτυρο-45 ml
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού-5 ml
1/2 φλιτζάνι κρύο λιωμένο βούτυρο για το ραντισμό της ζύμης

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε το φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με ένα κομμάτι λαδόκολλα.

Γέμιση:
Βάλτε το μείγμα στο φούρνο: Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Προσθέστε τα μήλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Προσθέστε τα καρύδια, την κανέλα, τις σταφίδες, αν θέλετε.
Αφήστε στην άκρη.

Φτιάξτε τη ζύμη:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι με το νερό, το αλάτι, το κρύο λιωμένο βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Ζυμώνουμε για 8 λεπτά.
Στο τέλος του ζυμώματος, η ζύμη θα πρέπει να είναι μαλακή, εύπλαστη. Αφήστε την να μείνει για 60 λεπτά.
Χωρίστε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Βάλτε ένα τραπεζομάντιλο σε ένα τραπέζι. Πασπαλίστε ελαφρά το τραπεζομάντιλο με αλεύρι.
Ανοίξτε τη ζύμη μέχρι να έχει διαστάσεις περίπου 36 cm x 32 cm).

Πασπαλίστε το στρούντελ με βούτυρο (μην το αλείφετε με πινέλο, μπορεί να σκίσετε τη ζύμη). Απλώστε το 1/2 μείγμα μήλου πάνω στη ζύμη και
τυλίξτε τη ζύμη προς τα πάνω για να περιβάλει τη γέμιση. Χρησιμοποιήστε το τραπεζομάντιλο για να σας βοηθήσει.
Βάλτε τις άκρες μέσα και τυλίξτε τη ζύμη με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω στο ταψί που είναι στρωμένο με χαρτι.
Αλείψτε με αυγό.

Ψήστε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της Loredana Balanga

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο κοτόπουλο με πατάτες, ντομάτες και μανιτάρια
Επόμενο άρθροΧοιρινή Μπριζόλα με Λευκή Σάλτσα και πουρε πατατας