Υλικά:

Για το τυρι:

250 γραμμάρια τυρί κότατζ (στεγνό) ή τυρί κρέμα
30 γραμμάρια βούτυρο (μαλακό)
20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
20 γραμμάρια γάλα ζαχαρουχο
Βανίλια (προαιρετικά)
Για το γλάσο:

100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος ή μαύρη κουβερτούλα (ψιλοκομμένη)
15 γραμμάρια ηλιέλαιο (ραφιναρισμένο)

Εκτέλεση:

για το τυρι
Σε ένα μπολ, βάζουμε το τυρί κότατζ και το λιωνουμε καλά με ένα πιρούνι ή με ένα μπλέντερ χειρός μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και τη βανίλια (αν χρησιμοποιήσουμε).
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Φτιάχνουμε τα σοκολατακια:

Βάζουμε τη μάζα του τυριου σε μια σακούλα ζαχαροπλασικής ή σε μια πλαστική σακούλα και κόβουμε μια μικρή γωνία στη σακούλα.
Στρώνουμε μια μεμβράνη ζαχαροπλαστικής στον πάγκο της κουζίνας.
Πατάμε ελαφρά τη σακούλα για να βγει το τυρι και σχηματίζουμε μικρά μπαλάκια ή στρογγυλους κυλινδρους 7-8 εκ
Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια στη μεμβράνη κοβουμε την μεβρανη τυλιγουμε το καθένα στην μεμβρανη και τα βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.

3. Ετοιμάζουμε το γλάσο:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και το ηλιέλαιο.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί (ή σε μικροκυμάτων σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα), μέχρι να έχουμε ένα λείο και γυαλιστερό γλάσο.

4. Βουτάμε τα σοκολατάκια:

Αφού παγώσουν καλά τα βγάζουμε από την κατάψυξη.
Βουτάμε ένα-ένα στο λιωμένο γλάσο, γυρίζοντάς τα για να καλυφθούν ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε τα επικαλυμμένα σοκολατακια σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βάζουμε τα σοκολατακια στο ψυγείο για περίπου 30-40 λεπτά για να στερεοποιηθεί το γλάσο.

5. Σερβίρουμε:

Τα σοκολατάκια μας είναι έτοιμα!