Κέικ με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα

Το κέικ αυτό αποδεικνύεται πολύ νόστιμο, λιώνει στο στόμα σας. Σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Υλικά σε ταψί 25×35 εκ

Γάλα – 30 ml (περίπου 3 κουταλιές της σούπας)
Βούτυρο – 100 g
Ζάχαρη – 150 g
Μέλι – 100 g
Αυγά – 2
Μαγειρική σόδα – 5 g (περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού)
Αλεύρι – 500 g
Αλάτι – 1/4 κουταλάκι του γλυκού.

Κρέμα:
Γάλα – 1 λίτρο, μια πρέζα αλάτι
Ζάχαρη – 150 g + 20 g ζάχαρη βανίλιας
Σιμιγδάλι – 200 g
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Βούτυρο – 200 g
Μαρμελάδα στο γούστο σας – 300 γρ. Έχω μαρμελάδα βερίκοκο.

Εκτέλεση

Αρχικά ετοιμάζετε την κρέμα.
Προσθέστε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού στο σιμιγδάλι και ανακατέψτε με λίγη ποσότητα γάλακτος μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέστε το υπόλοιπο γάλα και βάλτε τη φωτιά. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει.
Προσθέστε μια πρέζα ζάχαρη. Αφήστε το να κρυώσει.
Χτυπάμε το βούτυρο για 2-3 λεπτά. Χτυπάμε επίσης τη βρασμένη κρέμα και την προσθέτουμε στο βούτυρο σε δόσεις. Χτυπάμε μέχρι να γίνει κρέμα. Βάζουμε λίγο στο ψυγείο.

Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι, το γάλα, το αλάτι και το βάζουμε στη φωτιά.
Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνουν όλα μια ομοιογενής μάζα. Μην βράζετε. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει
λίγο. Προσθέστε αυγά και σόδα σε αυτό το μείγμα. Ανακατέψτε καλά. Ρίχνουμε σε αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε τη ζύμη.
Χωρίστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και αμέσως απλώστε το κάθε μέρος σε περγαμηνή σε μέγεθος ταψιού (ανοίγετε ευκολότερα όσο η ζύμη είναι ακόμα ελαφρώς ζεστή) Ψήνετε κάθε κέικ στους 180°C, περίπου 5 λεπτά (τα κέικ πρέπει να είναι αεράτο).
Καθώς κρυώνουν τα κέικ, μπορείτε να απλώσετε κρέμα και μαρμελάδα. Κέικ + κρέμα + κέικ + μαρμελάδα + κέικ – κρέμα + κέικ.  Διακοσμήστε με γλασσο σοκολάτας.

Κέικ με βελούδινη κρέμα και μαρμελάδα

Erika Oszuszki

Προηγούμενο άρθροΑφράτη Μηλόπιτα με Ζύμη Βουτύρου
Επόμενο άρθροΚέικ με ξηρούς καρπούς