Το Σουφλέ με ψωμί του τοστ είναι μία συνταγή που συνδυάζει την απλότητα με την πλούσια γεύση. Με ελάχιστα υλικά και χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερο κόπο, έχουμε ένα ζεστό και αφράτο σουφλέ που θα απολαύσει όλη η οικογένεια. Εγώ το σερβίρω με μια φρέσκια σαλάτα και γίνεται ένα τέλειο, πλήρες γεύμα.

Υλικά

Ένα πακέτο ψωμί για τοστ (μόνο την ψίχα)
4 αυγά
250 γρ. τυρί για τοστ
250 γρ.ζαμπόν για τοστ 150 γραμμάρια μπέικον
1 κουτάκι μανιτάρια
150 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα
700 ml γάλα
200 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος και τοποθετούμε τις μισές φέτες του τοστ αφού πρώτα τις βουτυρώσουμε.
Ψιλοκόβουμε το τυρί και το ζαμπόν, τρίβουμε το κεφαλοτύρι και τα ρίχνουμε όλα πάνω από τις στρωμένες φέτες. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες τις οποίες έχουμε βουτυρώσει και αυτές.
Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε μία ώρα μέχρι να το απορροφήσει. Στη συνέχεια χτυπάμε τα αυγά αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για περίπου 35 με 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει!!!!

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σουφλέ με ψωμί του τοστ σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Γεύση: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως πιπεριές, κρεμμύδι, ή άλλα αλλαντικά, ανάλογα με τα γούστα σας.
  • Τυριά: Αντί για κεφαλογραβιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα σκληρά τυριά όπως έμμενταλ ή παρμεζάνα για έξτρα γεύση.
  • Απορρόφηση: Ο χρόνος αναμονής είναι πολύ σημαντικός για να γίνει το σουφλέ αφράτο και να μην μείνουν στεγνά κομμάτια ψωμιού.
  • Βούτυρο: Το βούτυρο στις φέτες ψωμιού και στο ταψί δίνει απίστευτη γεύση και βοηθάει στο να δημιουργηθεί μια ωραία τραγανή κρούστα.

Καλή επιτυχία!!!!

Η Συνταγή είναι της Ραλλους Ψαραδέλλη