Υλικά:

1 κιλό σπανάκι (φρέσκο ή κατεψυγμένο)
750 γραμμάρια ριγκατόνι
500 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια μυζήθρα
1 λίτρο κρέμα γάλακτος
3 αυγά
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προετοιμασία σπανακιού:

Το σπανάκι που χρησιμοποίησα δεν ήταν φρέσκο ήταν κατεψυγμένο το βάζω σε μία κατσαρόλα να κάτσει με λίγο αλάτι θα μου βγάλει το υγρά του
θα το στραγγίξω και μετά θα βάλω σε ένα τηγάνι λίγο κρεμμυδάκι με λαδάκι να το τσιγαρίσω για να του δώσω γεύση

Βράσιμο ζυμαρικών:

Βράσε τα ριγκατόνι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγισε τα και άφησε τα να κρυώσουν ελαφρώς.

Συναρμολόγηση

Σε ένα μεγάλο ταψί στρωστε τα μισα ριγκατόνι στον πάτο του ταψιου από πάνω το σοταρισμένο σπανάκι, την τριμμένη φέτα
Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα βρασμένα ριγκατόνι και ρίχνουμε και τριμμένη μυζήθρα
Χτυπαμε, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά. Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με το γούστο σου.
Απλώστε το μείγμα με τα αυγά και κρέμα γάλακτος απο πάνω να καλύψει παντού

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Συμβουλές:

Μπορείς να προσθέσεις και άλλα τυριά της αρεσκείας σου, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.
Αν θέλεις μια πιο πλούσια γεύση, πρόσθεσε λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο.
Σερβίρε ζεστό με μια πράσινη σαλάτα.
Απολαύστε αυτό το πεντανόστιμο σουφλέ!