Σπανακόπιτα με έτοιμο φύλλο

Εύκολη συνταγή για Σπανακόπιτα με έτοιμο φύλλο φρέσκο σπανάκι και μυρωδικά. Μπορεί να την φτιάξει ακόμη και αρχάριος. Δοκιμάστε την!

Υλικά

1 πακέτο ζύμη φύλλου για πίτα
1 κιλό σπανάκι
4 αυγά
3 πράσα
2 φλιτζάνια θρυμματισμένη φέτα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1/2 κιλό αλατισμένο βούτυρο
4 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1) Σοτάρετε 500gr σπανάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, μέχρι να μαραθεί το σπανάκι.
Επαναλάβετε το σοτάρισμα με το υπόλοιπο sπανάκι. Τοποθετήστε το σε μεγάλο μπολ για να κρυώσει.
2) Κόψτε σε κύβους τα πράσα
3) Ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ εκτός από το βούτυρο
4) Λιώστε το βούτυρο σε ξεχωριστό μπολ.
5) Eνα γυάλινο πυρέξ αλείψτε με βούτυρο
6) Τοποθετήστε 1 φύλλο κάθε φορά και βουτυρώστε κάθε φύλλο μέχρι να μπουν έξι φύλλα.
7) Απλώστε το μισό μείγμα πάνω από τη ζύμη των φύλλων.
😎 Τοποθετήστε 1 φύλλο ζύμης φύλλου κάθε φορά και βουτυρώστε κάθε φύλλο μέχρι να μπουν έξι φύλλα.
9) Απλώστε μέσα το 2ο μισό μείγμα πάνω από τη ζύμη των φύλλων.
10)Στρώνετε 1 φύλλο ζύμης φύλλου κάθε φορά και βουτυρώνετε κάθε φύλλο μέχρι να μπουν έξι φύλλα.
11)Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το δίσκο σε τριγωνικά κομμάτια, σε όλη τη διαδρομή.
11)Ψήστε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Η Συνταγή είναι του Steven Cohen

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σπανακοπιτάκια με φύλλο κρουστας

Συνταγή της Mari Glasgow

Υλικά για 25 – 30 σπανακοπιτάκια

450 γρ φύλλο κρούστας
Βούτυρο ή ελαιόλαδο για άλειμμα

Για γέμιση
**********
450 γρ σπανάκι φρέσκο, πλυμένο, στεγνωμένο και ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο, δυόσμο και μαϊντανό
2 αυγα
350 γρ τυρί φέτα, θρυμματισμένη
100 γρ τυρί τσένταρ, προαιρετικά
2-3 κουταλιές της σούπας ελληνικό γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ρύζι ή 1 κουταλιά της σούπας τραχανά
Αλάτι για γεύση (προσεκτικά)

Για την επικάλειψη των φύλλων
************************
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
(Χρησιμοποίησα μείγμα με λιωμένο βούτυρο)
1 κρόκος αυγού + 1 κ.γ γάλα
Λίγο σουσάμι, προαιρετικά

Εκτέλεση
*****************************

1- Ετοιμάζουμε τη γέμιση σύμφωνα με τη συνταγή. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά.
2- Λιώνουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με το ελαιόλαδο.Εάν θέλετε, χρησιμοποιήστε μόνο ελαιόλαδο.
3- Κόβουμε τη ζύμη φιλο σε 4 ίσα μακρόστενα σχήματα. Αλείφουμε με λάδι και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μείγμα σπανακιού.
4- Ξεκινήστε να τυλίγετε ανα 2 φύλλα τα πιτάκια σε σχήμα τριγώνου. Κάνετε αυτό μέχρι να τελειώσετε όλο το φύλλο.


5- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τοποθετούμε τα τρίγωνα σπανακιού.
6- Αλείψτε από πάνω με πλύσιμο αυγών. Πασπαλίζουμε με σουσάμι, προαιρετικά.
7- Ψήνετε τα Σπανακοπιτάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190°C για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.
8- Βγάζετε από το φούρνο και τα σερβίρετε ζεστά όπως θέλετε!!

Καλή Απολαυση!

Συνταγή της Mari Glasgow
Greek Style Food από τη Mari Glasgow

Προηγούμενο άρθροΜπακλαβάς με φύλλα κρούστας
Επόμενο άρθροΓύρος κοτόπουλου σε σπιτική σούβλα