Πατατοπιτα

Υλικά

Περίπου 1 κιλό πατάτες
λίγο αλάτι,
1 μέτριο κρεμμύδι (τριμμένο),
περίπου 200 γραμμάρια τυρί (ψιλοκομμένα),
2 κουταλιές της σούπας ξερό δυόσμο,
3-4 κουταλιές της σούπας λάδι
1 αυγό
1 κουταλιά αλεύρι

Υλικά

Οι πατάτες τρίβονται, στύβονται, προσθέτουμε λίγο αλάτι, κρεμμύδι (τριμμένο), το τυρί (ψιλοκομμένο), ξερό δυόσμο, 3-4 κουταλιές της σούπας λάδι και 1 αυγό.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ τηγάνι (3-4 κουταλιές της σούπας), προσθέτουμε 1 κουταλιά αλεύρι (παίζει τον ρόλο της κρούστας) και όταν ψηθεί ρίχνουμε το μείγμα πιέζοντας να πάρει το σχήμα του ταψιού, να γίνει ένα λεπτό καρβέλι και σκεπάζουμε με καπάκι.
Ψήνουμε κατά μέσο όρο για περίπου είκοσι λεπτά.Παίρνουμε το καπάκι και γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά, αλλά μην το σκεπάζουμε άλλο για να αλείψουμε από πάνω με βούτυρο. Καταναλώνεται με γιαούρτι.

Καλό βράδυ! 🌷

Προηγούμενο άρθροΚαρδούλες Κοτόπουλο στο τηγάνι
Επόμενο άρθροΚολοκυθάκια γεμιστά με αυγά και τυρί..