Σπανακόρυζο

Υλικά

1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο πλυμένο και στραγγισμένο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
2 φλιτζάνια νερό
250 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό
1 κούπα λάδι
1 1/2 λεμόνι
Αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε για 8-10 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσουν.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαραθεί ελαφρά.
Ρίχνουμε το ρύζι,το νερό και τον άνηθο και αφήνουμε να βράσει σε πολύ χαμηλή φωτιά για 20 με 30 περίπου λεπτά ανακατεύοντας περιστασιακά.
Ενδιάμεσα προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα περιχύνουμε με το χυμό του λεμονιού ανακατεύουμε και σερβίρουμε!!!!!

Καλή Απολαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤηγανιά κοτόπουλο με πουρέ σε φορμάκια
Επόμενο άρθροΑυγά σε σάλτσα ντομάτας με φέτα