Σπιτική Μπεσαμέλ

Υλικά:

8 κουταλιές της σούπας βούτυρο κοφτές
8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ κοφτές
1 ποτηρι φρέσκο γάλα + λιγο ακόμη έναν την δειτε πολυ σφιχτή
1 αυγό

Εκτέλεση:

Βάζουμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε το κορν φλάουρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα μας
Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε συνεχώς να ανακατεύουμε για να μην πιάσει το γάλα στην κατσαρόλα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
Χτυπάμε ένα αυγό πρώτα λίγο για να σπάσει και το προσθέτουμε στο μείγμα το οποίο έχει δέσει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα λίγο ακόμα σε χαμηλή φωτιά.
Η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη.

Η Συνταγή είναι του Γιώργου Λαλούση

Προηγούμενο άρθροΓλυκό του κουταλιού μήλου
Επόμενο άρθροΜπισκότα με καρύδια