Τονοσαλάτα

Κλασική Σπιτική Τονοσαλάτα με τόνο, μαγιονέζα και καλαμπόκι, για να απλώσετε σε ψωμί ή να συνοδεύσετε το γεύμα σας!

Υλικά:

2 Κονσέρβες φιλέτου τόνου σε φυσικό ζωμό των 150 gr
Καλαμπόκι κονσέρβα 300 gr.
3 αυγά βραστά.
Φρέσκο κρεμμύδι 3 με 4 κλωναράκια.
10 με 15 κλωνάρια μαϊντανό.
4 με 5 sticks καβουρόψιχα.
Τέσσερις κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.
Χυμό από 1 – 2 λεμόνια.
6 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα.

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον τόνο αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει όλο το φυσικό ζωμό.
Κατόπιν με το χέρι μας διαλύουμε τον τόνο όσο καλύτερα μπορούμε.

Ανοίγουμε την κονσέρβα με το καλαμπόκι και αδειάζουμε το υγρό της συσκευασίας.

Το ξεπλένουμε δυο-τρεις φορές με νερό βρύσης και το προσθέτουμε στο μπολ.

Τεμαχίζουμε σε πολύ λεπτά κομμάτια και προσθέτουμε στο μπολ: 5 stick καβουρόψιχας, τα 10-15 κλωναράκια μαϊντανό, τα 3 αυγά σφιχτά βρασμένα, το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Προσθέτουμε 5 – 6 κουταλιές μαγιονέζας, το λάδι και σίγουρα το χυμό από ένα λεμόνι.

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και δοκιμάζουμε.

Εάν επιθυμούμε πιο ξινή γεύση προσθέτουμε λίγο λίγο τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για μερικές ώρες έως ότου ομογενοποιηθούν όλες οι γεύσεις.

Καλή απόλαυση

H συνταγή είναι του Γιώργος Λαλούσης