Σπιτική Χειροποίητη Σουμάδα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petroy

Υλικά

150 γρ Πικραμύγδαλα
150 γρ Αμύγδαλα
600 γρ Νερό

Για το Σιρόπι
750 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
600 γρ Νερό

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας σε μία κατσαρόλα τα καθαρισμένα πικραμύγδαλα και αμύγδαλα μαζί με λίγο νερό και τα βάζουμε ένα βράσουν για περίπου ένα με δύο λεπτάκια
Αφού βράσουν τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σιγά-σιγά σε δόσεις μέσα στο multi μαζί με τα 600 g νερό
Τα πολιτοποιούμε πάρα πολύ καλά και στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε μία κανάτα όπου έχουμε τοποθετήσει ένα σουρωτήρι με ένα τουλπάνι
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα αμύγδαλα μαζί με τα 600 g νερό

Οταν τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία πιέζουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας το τουλπάνι ώστε να αφαιρεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο υγρό και να μείνει το αμύγδαλο στεγνό
Μπορείτε να το τοποθετήσετε σε μία πιατέλα με λαδόκολλα να το αφήσετε να στεγνώσει εντελώς και θα έχετε πούδρα αμυγδάλου προσοχή καθώς πικρίζει αρκετά επειδή περιέχει πικραμύγδαλο όταν θα το χρησιμοποιήσετε σε γλυκά
Στη συνέχεια αδειάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το υγρό που πήραμε από τα πικραμύγδαλα και τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη και τα 600 γραμμάρια νερό και τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά να βράσουν για περίπου 15 με 17 λεπτά από τη στιγμή του βρασμού μέχρι να έχουμε ένα παχύρευστο σιρόπι

Τα ανακατεύουμε περιστασιακά και μεγάλη προσοχή διότι αφρίζει.
Ετοιμη η σουμάδα μας κλείνουμε τη φωτιά και την αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία της
Συνέχεια γεμίζουμε ωραία μπουκάλια και είμαστε έτοιμοι να τη σερβίρουμε

Στη συνέχεια γεμίζουμε το ένα τρίτο το ποτηριού που θα επιλέξουμε με ζουμάδα αναλόγως πόσο έντονο το θέλουμε και το υπόλοιπο το συμπληρώνουμε με ζεστό νερό σερβίρεται επίσης και με τριμένη κανέλα και είμαστε έτοιμοι να απολαύσουμε το πιο ωραίο παραδοσιακό ελληνικό ρόφημα