Το Σπιτικό άνθος αραβοσίτου είναι η τέλεια λύση για όσους αγαπούν τις κρέμες, αλλά θέλουν να αποφύγουν τα έτοιμα μείγματα του εμπορίου. Με αυτή τη συνταγή, μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας μείγμα σε βανίλια ή σοκολάτα, γνωρίζοντας ακριβώς τι περιέχει. Είναι τόσο εύκολο που θα σας λύσει τα χέρια, και είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι, θα ξετρελαθούν από τη γεύση του.

Υλικά

Άνθος Αραβοσίτου Βανίλια
180 γρ Κορν Φλαουρ
150 γρ Ζάχαρη άχνη
150 γρ Γάλα σε Σκόνη
Λίγο αλάτι
2 Βανίλιες ή Μισό κλωναράκι φυσική βανίλια

Άνθος Αραβοσίτου Σοκολάτα
80 γρ Κορν Φλαουρ
100 γρ κακάο σε Σκόνη Άγλυκο
150 γρ Ζάχαρη άχνη
150 γρ Γάλα σε Σκόνη
Λίγο αλάτι
1 βανίλια

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας το multi το conflower τη ζάχαρη άχνη το γάλα σε σκόνη και τη βανίλια.
Εxtra tip για περισσότερο άρωμα είναι να χρησιμοποιήσετε εάν έχετε από μισό κλωναράκι φυσική βανίλια τα σποράκια Τα χτυπάμε όλα μαζί πολύ καλά στο multi μέχρι να γίνουνε σκόνη και έτοιμο το άνθος αραβοσίτου μας
Αποθηκεύουμε το άνθος αραβοσίτου σε ένα ωραίο βάζο το οποίο κλείνει πολύ καλά

Πάμε εύκολα και γρήγορα να φτιάξουμε μία κρέμα από το άνθος αραβοσίτου, έχουμε βάλει στην κατσαρόλα 500 g γάλα και προσθέτουμε 100 γραμμάρια από το άνθος αραβοσίτου από μόνο του το ανθος αραβοσιτου δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό οπότε μπορείτε να προσθέσετε ζάχαρη στην ποσότητα που θέλετε, ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας και αυτό ήταν.

Μία πανεύκολη συνταγή για σπιτικό άνθος αραβοσίτου χωρίς συντηρητικά που θα σας λύσει τα χέρια είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά αλλά και η μεγάλοι θα ξετρελαθούν από τη γεύση τους

Εδώ είναι μερικά μυστικά για να γίνει το Σπιτικό άνθος αραβοσίτου σας ακόμα πιο επιτυχημένο:

  • Αποθήκευση: Φροντίστε το βάζο που θα αποθηκεύσετε το μείγμα να κλείνει πολύ καλά, ώστε να διατηρηθεί αναλλοίωτο το άρωμα και η υφή του.
  • Ζάχαρη: Το μείγμα που φτιάχνουμε δεν είναι πολύ γλυκό, οπότε προσθέστε ζάχαρη κατά το μαγείρεμα της κρέμας, ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλετε.
  • Γεύση: Για έξτρα γεύση στην κρέμα, μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα από λεμόνι ή πορτοκάλι, ή ακόμη και λίγη κανέλα.