Τούρτα Ferrero Rocher είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η Τούρτα Ferrero Rocher είναι ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή των φουντουκιών και την κρεμώδη γέμιση. Κάθε μπουκιά είναι μια έκρηξη απόλαυσης που ξυπνάει τις αισθήσεις και αφήνει μια γλυκιά επίγευση που μένει για ώρα. Είτε πρόκειται για μια γιορτή, είτε για ένα απλό τραπέζι με φίλους, είναι το ιδανικό γλυκό. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για το Παντεσπάνι (βάση):

  • 5 μεγάλα Αυγά
  • 6 κουταλιές της σούπας Ζάχαρη
  • 1,75 φλιτζάνια Αλεσμένα φουντούκια
  • 2 κουταλιές της σούπας Αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας Κακάο σε σκόνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού Μπέικιν πάουντερ

Για την κρέμα:

  • 200 g Ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 280 γρ Μαύρη σοκολάτα
  • 7 κουταλιές της σούπας Νουτέλα

Για την επικάλυψη και διακόσμηση:

  • 200-220 γρ Βάφλες (σπασμένες σε ψίχουλα)
  • 10 Σοκολατάκια Ferrero Rocher

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Προετοιμασία Παντεσπάνι: Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο και να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς.

Προσθέτουμε σταδιακά, σε 3 δόσεις, το ξηρό μείγμα (αλεύρι, κακάο, μπέικιν, φουντούκια) στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με βούτυρο και αδειάζουμε μέσα τη ζύμη. Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου.

Προετοιμασία Κρέμας: Λιώνουμε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα μπεν μαρί. Στη συνέχεια κρυώνουμε τη σοκολάτα εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.

Χτυπάμε χωριστά το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε την λιωμένη, κρύα σοκολάτα και τη νουτέλα. Χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια λεία κρέμα για την Τούρτα Ferrero Rocher.

Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε το ψημένο, κρύο κέικ κατά μήκος σε 2-3 στρώσεις. Ψιλοκόβουμε τις βάφλες. (Οι βάφλες είναι το μυστικό της τραγανής υφής).

Σε κάθε στρώση απλώνουμε κρέμα και πασπαλίζουμε με τρίμμα βάφλας.

Με την υπόλοιπη κρέμα αλείφουμε το κέικ εξωτερικά σε όλη την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με βάφλες και ξηρούς καρπούς, αν έχει μείνει λίγη ποσότητα.

Για τη διακόσμηση, κόβουμε κάθε σοκολατάκι στη μέση και τα απλώνουμε γύρω γύρω ή/και στην κορυφή. Ψύξτε καλά την Τούρτα Ferrero Rocher και αφαιρέστε την λίγο νωρίτερα πριν το σερβίρετε για να γίνει πιο απαλή η κρέμα.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 40 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 70 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: Τουλάχιστον 3-4 ώρες ψύξη (για να σφίξει η κρέμα).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Για πιο έντονη γεύση φουντουκιού, μπορείτε να καβουρδίσετε ελαφρά τα αλεσμένα φουντούκια πριν τα προσθέσετε στη ζύμη. Δείτε κι άλλες συνταγές με φουντούκι.

Το βούτυρο για την κρέμα πρέπει να είναι ακριβώς σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματωθεί σωστά με τη λιωμένη σοκολάτα, η οποία πρέπει να είναι κρύα. Δοκιμάστε να προσθέσετε 1-2 κουταλιές λικέρ φουντούκι (Frangelico) για έξτρα άρωμα.

Αντί για βάφλες, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σπασμένα μπισκότα Digestive ή ολόκληρα, μικρά φουντούκια για ακόμα πιο έντονη τραγανή υφή στο εσωτερικό της Τούρτα Ferrero Rocher.


 

Σχετικές Συνταγές (Internal Links)

Τούρτα Σοκολάτα Εύκολη χωρίς ψήσιμο

Cheesecake Νουτέλα χωρίς ψήσιμο

Η Καλύτερη Πάστα Φλώρα με σοκολάτα


 

 

ΠΗΓΗ: MomsDish