Τουλουμπίνια

Υλικά:

5-6 αυγά,
60 γρ βούτυρο,
1 πρέζα αλάτι,
250 γρ αλεύρι,
λάδι για τηγάνισμα.

για το σιρόπι:
2 κουπες νερό,
500 γρ ζάχαρη,
1-2 βανίλιες,
χυμός λεμονιού.

Τρόπος παρασκευής:

Βάζουμε 500 ml νερό στο μάτι της κουζίνας και αφού πάρει βράση, προσθέτουμε το βούτυρο και το αλάτι.
Με συνεχές ανακάτεμα ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι (πρέπει να έχουμε ένα λείο μείγμα).
Μόλις η ζύμη αρχίσει να ξεκολάει από τα πλαινα, την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε τα τουλουμπίνια και τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι (μην τα τρυπάμε με πιρούνι).
Περιχύνουμε το έτοιμο τουλουμπίνι με το σιρόπι που έχει κρυώσει εντελώς.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπανακτυρόπιτα με γιαούρτι και με φύλλο στο χέρι
Επόμενο άρθροΤούρτα Ferrero Rocher: Η Απόλαυση σε Κάθε Μπουκιά