Tούρτα σοκολάτας με βάση από τσουρέκι
Yλικά
H δοσολογία είναι για ένα μικρό πυρέξ
8 με 10 φέτες τσουρεκιού
για το σιρόπι
100 gr ζάχαρη
100 γραμμάρια νερό
για την κρέμα σοκολάτας
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
225 γραμμάρια κουβερτούρα
εάν θέλουμε Σε πιο μεγάλο πυρέξ διπλασιάζουμε όλα τα υλικά μας
Eκτέλεση
Σε μία κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε στο σιρόπι και λίγο λικέρ παραδείγματος
χάρη Grand Marnier
Σε άλλο κατσαρολάκι λιώνουμε την κουβερτούρα τη μεταφέρουμε σε γυάλινο μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι
να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα με μία σπάτουλα
Σε μία κουμπωτή φόρμα στον πάτο της στρώνουμε φέτες από τσουρέκι και τις ραντίζουμε με σιρόπι
Απλώνουμε από πάνω τη μισή ποσότητα από την κρέμα σοκολάτας συνεχίζουμε από πάνω με τις υπόλοιπες φέτες τσουρεκιού τις ραντίζουμε
με το σιρόπι και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει
Έπειτα τη βγάζουμε ανοίγουμε τον κουμπωμα της φόρμας και η τούρτα έχει σταθεί