Tυροπιτάκια χωρίς γλουτένη με ζύμη κουρού, δοκίμασα και μερικά με γέμιση μαρμελάδα από τριαντάφυλλο, ρύζι με κολοκυθάκια .

Υλικά

150 γραμμαρια νερό
150 γραμμάρια γάλα
150 γραμμάρια λάδι
350-400 γραμμάρια αλεύρι χωρίς γλουτένη + 1 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθανης
7 γραμμαρια ξερή μαγιά (Noglut) χωρίς γλουτένη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη καρύδας

Για τή γέμιση
300 γραμμάρια φέτα
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
μια πρέζα αλάτι,μια πρέζα μαύρο πιπέρι
1 ασπράδι αυγού (ο κρόκος για αλείφοντας από πάνω)

Εκτέλεση

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το νερό, γάλα, λάδι, ζάχαρη και μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με 1 κουταλάκι του γλυκού κόμμι ξανθανης και το αλάτι ανακατευουμε και ζυμωνουμε μια ζύμη μαλακή πού δεν κολλάει στα χέρια. Ανοίγουμε φύλλο πάνω σε λαδόκολλα και με ένα ποτήρι κόβουμε Βάζουμε ένα κουταλάκια του γλυκού γεμάτο και κλείνουμε, μεταφέρουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αυγού με ένα κουταλάκι νερό, πασπαλιζουμε με μαύρο σουσάμι και αφήνουμε να φουσκώσουν για μισή ώρα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρος για 20-25 λεπτά πάντα εξαρτώνται από το φούρνο σας(μέχρι να ρόδο κοκκινίζουν)
Από την ίδια ζύμη δοκίμασα και 4-5 κομμάτι με μαρμελάδα από τριαντάφυλλο , έγιναν υπέροχα.
Δεν πρέπει να είναι πολύ ψημενα να μην γίνουν σκληρά.

Καλή Επιτυχία