Kέικ “Euphoria”

Το στρώμα παπαρουνόσπορου είναι νόστιμο, γλυκό με τραγανά καρύδια και γεύση αμύγδαλου.

Κατάλογος συστατικών:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

5 αυγά, μεγάλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
3/4 φλιτζάνι αλεύρι για κέικ
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
μια πρέζα αλάτι

Συστατικά για το στρώμα παπαρουνόσπορου:
100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
4 αυγά, μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
150 γραμμάρια ξηρού παπαρουνόσπορου
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα ή απόσταγμα αμυγδάλου
100 γρ καρύδια, ψιλοκομμένα
μια πρέζα αλάτι

Για την κρέμα σοκολάτας:
500 ml κρέμα γάλακτος 30%
200 γρ μαύρη σοκολάτα + 100 ml κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά
4 κουταλιές της σούπας κρέμα σοκολάτας, για παράδειγμα, Nutella
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη
1/4 φλιτζάνι νερό

Για μούλιασμα:
3/4 φλιτζάνι δυνατό τσάι
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές της σούπας αλκοόλ, για παράδειγμα, ρούμι (προαιρετικά)

Για το γλάσο:
100 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος 30%

1 ποτήρι χωρητικότητας 250 ml. Στρώνουμε με χαρτί μια φόρμα 25 x 35 εκ

Συνταγή:

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και ανακατεύουμε με μια πρέζα αλάτι.
Στο τέλος του ανακακατεματος, προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας, μέχρι να πήξει το μείγμα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε έναν κρόκο τη φορά.
Προσθέστε τα ξηρά υλικά σε μικρές δόσεις και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Τα τοποθετούμε σε φόρμα και τα ψήνουμε στους 175 C για 30-35 λεπτά περίπου. Να βγει στεγνή η οδοντογλυφίδα. Μετά το ψήσιμο αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε δύο μέρη.

Χρησιμοποιούμε την ίδια φόρμα για το ψήσιμο της στρώσης παπαρουνόσπορου. Ανακατεύουμε με το μαλακωμένο βούτυρο, προσθέτουμε έναν κρόκο αυγού και το εκχύλισμα και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε ξερό παπαρουνόσπορο και ξηρούς καρπούς.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με μια πρέζα αλάτι μέχρι να σχηματιστεί ένας δυνατός αφρός.
Στο τέλος του ανακατεματος, προσθέστε ζάχαρη μέχρι η μάζα να γίνει παχύρρευστη και γυαλιστερή.
Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας του μειγματος του παπαρουνόσπορου στο μείγμα αυτο και ανακατέψτε ελαφρά. Στη συνέχεια, προσθέστε το όλο και ανακατέψτε ξανά. Τα τοποθετούμε σε φόρμα και τα ψήνουμε στους 175 C για 30-35 λεπτά περίπου.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνουμε μέχρι να λιώσουν τελείως. Αφήστε το να κρυώσει.
Ρίχνουμε τη ζελατίνη με νερό και αφήνουμε να φουσκώσει. Το ζεσταίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να σφίξει, στη συνέχεια προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Τέλος προσθέτουμε τη νουτέλα και τη ζελατίνη ανακατεύοντας αφού προσθέσουμε κάθε υλικό.
Τοποθετήστε το μπισκότο στη φόρμα και μουλιάστε το.

Απλώνουμε τη μισή κρέμα και καλύπτουμε από πάνω με μια στρώση παπαρουνόσπορου. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τη σκεπάζουμε με ένα παντεσπάνι, την αφήνουμε να μουλιάσει λίγο. Βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα.
Πριν σερβίρουμε ζεσταίνουμε καλά την κρέμα και προσθέτουμε κομμάτια σοκολάτας. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
Περιχύνουμε το κέικ και αφήνουμε για 15 λεπτά να συμπυκνωθεί.

Καλό μαγείρεμα και νόστιμο για εσάς!

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ

Προηγούμενο άρθροΕλαφριά κρέμα τυριού cottage – οικονομική και αξιόπιστη😋
Επόμενο άρθροΝΤΟΜΑΤΕΣ σκορδάτες….δεν τις εχετε ξαναφάει έτσι