Tραγανή “ομελέτα” πατάτας χωρίς αυγά

Η φριτάτα είναι με αυγά είναι μια φουσκωτή ομελέτα που γίνεται στο τηγάνι εμείς εδώ την κάνουμε χωρίς αυγά.

Συστατικά:

1,2 κιλά πατάτες
40 g Αλεύρι
Ρίγανη
Αλάτι, σκόρδο
Αποξηραμένο κόκκινο πιπέρι
Εξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε φέτες σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, ρίγανη, αλάτι αρκετό, και ανακατεύουμε με τα χέρια .


Από πάνω μετα ρίχνουμε λίγο κόκκινο πιπέρι σε φλυδες .

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε αρκετο λάδι να καλύψουμε την βάση και σοτάρουμε
2-3 σκελίδες σκόρδο για να αρωματίσουμε το λάδι και μετά το αφαιρούμε.
Στρώνουμε τις πατάτες μέσα στο τηγάνι όλες τις πιέζουμε με τα χερια να κάτσουν καλά


και απο πάνω ρίχνουνε ελαιόλαδο.
Σκεπάζουμε τις πατάτες και αφήνουμε για 30 λεπτά.
Με τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο μεσα στο τηγάνι και τις γυρνάμε να αδειάσει το λάδι
σε ένα μπρίκι.

Μετά ρίχνουμε το λάδι μεσα στο τηγάνι και ξαναβάζουμε τις πατατες


που βρίσκονται στο πιατο να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και τηγανίζουμε για 10-15 λεπτά.
Με τον ίδιο τρόπο με το πιάτο αδειάζουμε το λάδι πάλι στο μπρικι και γυρίζουμε τις πατάτες
στο πιατο.

Ετοιμεςςςςςςςςςςςςςςς

Sunscribe to recipe’s youtube channel here

 

 

Προηγούμενο άρθροΜακαρόνια Φούρνου αλα παρμεζάνα – συνταγή με μελιτζάνα
Επόμενο άρθροΜανιταρόπιτα Σπιτική…από το νησί μου