Tρουφάκια μανταρινιού

Υλικά

1 σακουλάκι πολτός μανταρίνι
500 γραμμάρια ζάχαρη
360g αμύγδαλο ασπρισμένο σκόνη στο multi
1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη σε σκόνη
λικέρ μανταρίνι για τα χέρια
3 σοκολάτες κουβερτούρας
φυστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση

Ζεσταίνω τον πολτό του μανταρινιού με τη ζάχαρη σε σιγανή φωτιά για να μη μας πιάσει
Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτουμε και τη φρυγανιά και αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα μας είναι έτοιμο το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα περίπου ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά το βγάζουμε από τον καταψύκτη και κάνουμε μπαλάκια βρέχοντας το χέρι μας με λίγο λίκερ μανταρίνι αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κονιάκ

Ξαναβάζουμε τα μπαλάκια από το ψυγείο ή την κατάψυξη για 30 λεπτά λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και βουτάμε τα μπαλάκια μανταρινιού τα βγάζουμε με πιρούνι να μην μείνει πολύ σοκολάτα και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα να στεγνώσουν και να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
Οσο ακόμα είναι υγρή η σοκολάτα γαρνίρουμε με φυστίκι Αιγίνης

Υ.Γ τον πολτό μανταρινιού το φτιάχνουμε από τις φλούδες του μανταρινιού τις βράζουμε τρεις φορές από πέντε λεπτά τη φορά για να ξεπικρίσουν και τις πολτοποιουμε στο multi
Συνήθως έχω σχεδόν πάντα στον καταψύκτη μου σακουλάκια των 500 γραμμαρίων

Η Συνταγή και η εκτέλεση είναι της Αννα Πολιτη

Προηγούμενο άρθροΜπισκότα που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι με πουρέ πατάτας ή κουνουπιδιού