Tσουρέκι με ζαχαρούχο

Yλικά

1 ζαχαρούχο
2,5 κουτιά (με το κουτί από το ζαχαρούχο μετράμε) ζάχαρη
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά σπορέλαιo (εγώ βάζω 1)
1 κακουλέ
1 μαχλέπι
2 πορτοκάλια (ένα χυμό και δύο ξύσμα)
1 μαστίχα Χίου
1 μπέικιν πάουντερ
3 kg αλεύρι
3 κουτιά ζεστό νερό
200 gr νωπή μαγιά

Eκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα θερμαίνουμε ανακατεύοντας τα 4 πρώτα υλικά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη
Χαμηλώνουμε τη φωτιά 2-3 και προσθέτουμε σπορέλαιο
Σε μία λεκάνη λιώνουμε τη Μάγια με τα τρία κουτιά νερό (ζεστό Όχι καυτό) αφού λιώσει
προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας
Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά και σιγά-σιγά προσθέτουμε το αλεύρι ζυμώνουμε και το βάζουμε
σε προθερμασμένο φούρνο στους 30 βαθμούς Κελσίου αέρα πάνω-κάτω για να φουσκώσει
Οταν φουσκώσει βγάζουμε πλαθουμε και τα ξαναβάζω στο φούρνο να ξανά φουσκώσουν
Μετά τα βγάζω τα αλείφω αυγό βάζω σουσάμι και τα ψήνω στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου

πάνω κάτω αντίσταση για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν (βέβαια Ανάλογα το φούρνο στον
δικό μου θέλει 30 λεπτά)

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Fenia Orfeaki

 

Προηγούμενο άρθροΛαχανοντολμάς σε φόρμα του κέικ
Επόμενο άρθροΝηστίσιμα μπιφτέκια με λευκή σάλτσα μανιταριών