Τεμπελόπιτα

Η τεμπελόπιτα, όντας μια πίτα με ετοιμο φύλλο, αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη τυρόπιτα χωρίς πολύ κόπο. Η απλότητα της συνταγής της την καθιστά ιδανική για αρχάριους μάγειρες, ενώ η ευελιξία της επιτρέπει την προσθήκη διάφορων υλικών για να ταιριάξει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Πλεονεκτήματα:

  • Γρήγορη και εύκολη: Η τεμπελόπιτα μπορεί να ετοιμαστεί σε μόλις 30 λεπτά, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για γρήγορο και νόστιμο γεύμα.
  • Με ετοιμο φύλλο: Η πίτα φτιάχνεται με ένα με έτοιμα φύλλα κρούστας, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.
  • Πολυχρηστική: Μπορείτε να προσθέσετε διάφορα υλικά, όπως μανιτάρια, πιπεριές, ή σπαράγγια, για να δημιουργήσετε μια πλούσια και γευστική πίτα.
  • Κατάλληλη για vegetarians: Η βασική συνταγή της τεμπελόπιτας είναι vegetarian, ενώ μπορείτε εύκολα να την προσαρμόσετε για vegan διατροφή.

Υλικά

5 τεμ. έτοιμα φύλλα κρούστας.
βούτυρο – 20 γραμμάρια
5 αυγά
1 κεσεδακι γιαούρτι,
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
1 κουταλιά της σούπας λάδι
300 γρ τριμμένο τυρί
300 γρ τριμμένο κίτρινο τυρί

Εκτέλεση

Σε λαδωμένο, μεσαίου μεγέθους ταψί ρίχνω κομμένα σε μικρά κομμάτια φύλλα κρούστας.
Έβαλα μικρά κομμάτια βουτύρου από πάνω.

Τα έψησα για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς


Τα ανακάτεψα μία φορά για να ψηθούν ομοιόμορφα. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χτύπησα τα αυγά και το γιαούρτι με μπέικιν πάουντερ, λάδι και το τριμμένο τυρί.
Αδειάζω το μείγμα πάνω στις ψημένες κρούστες και τις ανακατεύω καλά. Ψήνω για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Στη συνέχεια πασπαλίζω με τριμμένο κίτρινο τυρί και επιστρέφω στο φούρνο για λίγα λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.


Το πιάτο γίνεται πολύ ζουμερό και μοιάζει με χυλοπίτες στο φούρνο με τυρί φέτα και κίτρινο τυρί

Συνοψίζοντας:

Η τεμπελόπιτα αποτελεί μια εύκολη, γρήγορη και οικονομική επιλογή για όσους θέλουν να απολαύσουν μια νόστιμη τυρόπιτα. Η ευελιξία της συνταγής της επιτρέπει την προσθήκη διάφορων υλικών για να ταιριάξει στις γευστικές σας προτιμήσεις.

Είτε είστε αρχάριος μάγειρας, είτε έμπειρος chef, η τεμπελόπιτα αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΦλογέρες ή κριτσίνια στο φούρνο με κίτρινο τυρί και φέτα
Επόμενο άρθροΑναποδογυρισμένο κέικ με μήλα και πουτίγκα βανίλιας