Οι Τηγανόπιτες της γιαγιάς είναι ένα παραδοσιακό έδεσμα που μόνο η μυρωδιά του αρκεί για να ξυπνήσει όμορφες παιδικές αναμνήσεις, αφού είναι πραγματικά χρυσαφένιες, αφράτες και ζουμερές. Είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου σνακ, ειδικά όταν είναι γεμάτες με μέλι. Γι’ αυτόν τον λόγο, αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας αυτή την απλή και εύκολη συνταγή, για να φτιάξετε και εσείς τις δικές σας τέλειες, σπιτικές τηγανίτες.


Υλικά για τις Τηγανίτες

  • 2 έως 3 ποτήρια ζεστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κιλό αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

Υλικά για το σερβίρισμα

  • Σουσάμι
  • Καρύδια
  • Μέλι ή πετιμέζι

Εκτέλεση της Συνταγής

Βάζω το αλεύρι σε μια λεκάνη και ανοίγω μια λακκούβα στη μέση. Ρίχνω το λάδι, το λεμόνι, τη σόδα και το αλάτι στην λακκούβα. Ανακατεύω σιγά-σιγά, προσθέτοντας το ζεστό νερό μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός.

Ζεσταίνω αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι. Ρίχνω κουταλιές από τον χυλό στο καυτό λάδι και τηγανίζω τις τηγανίτες μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

Σερβίρω τις τηγανίτες της γιαγιάς ζεστές με μέλι και κοπανισμένα καρύδια ή με πετιμέζι. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε και λίγο γλυκάνισο στο πετιμέζι για μια πιο ιδιαίτερη γεύση.

Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 15-20 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25-30 λεπτά

Χρήσιμα Tips για τις Τηγανίτες

Για να πετύχετε έναν λείο χυλό, προσθέστε το νερό σταδιακά και ανακατεύετε συνεχώς.

Μην παραφορτώνετε το τηγάνι με χυλό, ώστε οι τηγανίτες να τηγανιστούν ομοιόμορφα και να γίνουν τραγανές εξωτερικά.

Αν δεν θέλετε να βάλετε μέλι, μπορείτε να σερβίρετε τις τηγανίτες με ζάχαρη και κανέλα.