κέικ με νουτέλα

Το κέικ με νουτέλα είναι ένα αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους. Η πλούσια γεύση της πραλίνας φουντουκιού συνδυάζεται τέλεια με το αφράτο κέικ, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα σοκολατένιο και δροσερό.

✔ Συστατικά:

3 αυγά
πρέζα αλάτι
8 γρ ζάχαρη βανίλιας
150 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
80 ml λάδι
90 ml γάλα
200 γρ αλεύρι
15 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ

Nutella
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε και σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά την ζάχαρη βανίλιας, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε
με ένα σύρμα χειρός έως οτου διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι ανακατεύουμε το γάλα και ξανά ανακατεύου
Μετά ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ συνεχίζουμε το ανακάτεμα τα ωσότου απορροφηθεί όλο το αλεύρι
και γίνεται σαν κρέμα

Σ έμα ταψάκι φουρνου στρώνουμε λαδόκο ριχνουμε όλο το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα να καλύψει όλο το ταψί
Στη συνέχεια ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά
Οταν το βγάλουμε αυτό το φούρνο το κόβουμε στη μέση απο την μακρύτερη διασταση το αλείφουμε με νουτέλα και στη συνέχεια διπλώνουμε τα δύο μεγάλα κομμάτια
Με μαχαίρι το τετραγωνίζουμε και στη συνέχεια το κόβουμε κάθετα σε κομμάτια πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και το γλυκάκι μας είναι έτοιμο λεπτάκι

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ με γλασσο Σοκολάτας και ξηρούς καρπούς

Συστατικά

250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
425 γρ ζάχαρη
70 γρ κακάο
1 κ.γ baking powder
½ κ.γ baking soda
450 γρ γάλα καρύδας
90 γρ ηλιέλαιο
2 κ.γ μηλόξιδο
1 βανίλια

Γλάσο
150 γρ κουβερτούρα 52% κακάο ψιλοκομμένη
150-200 γρ κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χωρίς κρέμα γάλακτος Νηστίσιμο)
100-150 gr ξηρους καρπούς (φουντουκι Φυστίκι αναλατο ψημένο)

Μέθοδος

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς. Προετοιμάζουμε την φόρμα μας ,την αλείφουμε με φυτικό βούτυρο και την πασπαλίζουμε με κακάο.
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι τη ζάχαρη το κακάο το baking τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα το ηλιέλαιο το μηλόξιδο τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
Ενώνουμε τα δυο μείγματα και γεμίζουμε την φόρμα μας.
Ψήνουμε για 50-60 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Δοκιμάζουμε με το μαχαίρι στο κέντρο του κέικ και εφόσον δεν έχει υγρασία είναι έτοιμο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μετά το ξεφορμάρουμε με προσοχή γιατί είναι εύθραυστο.

Για το Γλασσο
Βάζουμε σε ένα κατσαρολακι την κρέμα γάλακτος σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει βράση
Όταν έχει πάρει βράση η κρέμα γάλακτος την ρίχνουμε πάνω από την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το αφήνουμε ένα λεπτό.
Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπους και ανακατευουμε με ένα κουτάλι η με μια σπάτουλα από μέσα προς τα έξω μέχρι να ομογενοποιηθει όλο το γλάσο

Οταν κρυώσει, περιχύνουμε τη λιωμένη σοκολάτα με κρέμα και ξηρούς καρπούς) 💞

Λιχουδιά!!!