Τηγανίτες με Φέτα είναι μια λαχταριστή επιλογή που φτιάχνω συχνά στο σπίτι, γιατί συνδυάζει γεύση, ευκολία και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Οι τηγανίτες με φέτα αποτελούν ένα αγαπημένο σνακ ή ορεκτικό σε πολλές χώρες. Η συνταγή είναι απλή, δεν απαιτεί ιδιαίτερη εμπειρία και ταιριάζει σε κάθε περίσταση. Ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα θα έχεις ένα γλυκό που όλοι θα λατρέψουν, ενώ θα σου δώσω και μικρά μυστικά για να βγει ακόμα καλύτερο.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά Συνταγής

Για τη ζύμη:

  • Αλεύρι σκληρό: 2 κούπες
  • Ξηρή μαγιά: 1/2 φακελάκι
  • Ζάχαρη: 1/2 κουταλάκι
  • Αλάτι: 1/2 κουταλάκι
  • Χλιαρό νερό: (όσο χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη εύπλαστη)
  • (Προαιρετικά) Λίγο γάλα για να μαλακώσει η ζύμη

Για τη γέμιση και το τηγάνισμα:

  • Φέτα τριμμένη
  • Ελαιόλαδο

Για την επικάλυψη:

  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Η διαδικασία βήμα-βήμα

Ξεκινάω τη συνταγή ετοιμάζοντας πρώτα την ενεργοποίηση της μαγιάς.

Σε ένα μπολ, ανακάτεψε τη ξηρή μαγιά με τη ζάχαρη και λίγο από το χλιαρό νερό. Άφησε το μείγμα για 5-10 λεπτά μέχρι να αφρίσει. Αυτός είναι ο τρόπος για να βεβαιωθείς ότι η μαγιά έχει ενεργοποιηθεί.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι.

Πρόσθεσε το μείγμα της μαγιάς και το υπόλοιπο χλιαρό νερό. Ζύμωσε καλά, προσθέτοντας λίγο γάλα αν χρειαστεί για να μαλακώσει η ζύμη.

Άφησε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με μια πετσέτα, για περίπου **1 ώρα** ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

Αφού φουσκώσει η ζύμη, πλάσε τις **Τηγανίτες με Φέτα** προσθέτοντας φέτα και ελαιόλαδο μέσα στη ζύμη ή σχηματίζοντας ατομικές τηγανίτες και προσθέτοντας τη φέτα ως γέμιση πριν το τηγάνισμα.

Τηγάνισα τέσσερις τηγανίτες με φέτα και ελαιόλαδο, τηγανίζοντας μια μια.

Αφού βγάλεις τις **Τηγανίτες με Φέτα** από το τηγάνι, άφησέ τις σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περιττό λάδι.

Πασπάλισε με ρίγανη και σέρβιρε ζεστές.


Αναλυτικοί χρόνοι

Χρόνοι Προετοιμασίας και Ψησίματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά

Χρόνος Μαγειρέματος: 15 λεπτά

Συνολικός Χρόνος: 35 λεπτά

Επιπλέον Χρόνοι: 1 ώρα (για το φούσκωμα της ζύμης).


Χρήσιμα Tips για τη συνταγή

Μικρά μυστικά επιτυχίας

Αντί για ρίγανη, μπορείς να πασπαλίσεις τις τηγανίτες με μέλι και σουσάμι για μια γλυκιά-αλμυρή εκδοχή.

Για να γίνουν οι **Τηγανίτες με Φέτα** πιο αφράτες, φρόντισε το νερό που θα χρησιμοποιήσεις να είναι **χλιαρό** και όχι καυτό, ώστε να μη σκοτώσει τη μαγιά. Δες και άλλες συνταγές για ζύμες.

Δοκίμασε να αντικαταστήσεις τη φέτα με τυρί κρέμα και λίγο πιπέρι για πιο ήπια γεύση. Δες ιδέες για αλμυρά σνακ.


 

Σχετικές Συνταγές