Αυτή η συνταγή για τηγανίτες με ζάχαρη άχνη είναι πανεύκολη και γρήγορη, ιδανική για ένα νόστιμο πρωινό ή ένα γλυκό σνακ. Με απλά υλικά που έχετε ήδη στο σπίτι σας, μπορείτε να φτιάξετε αφράτες και ζουμερές τηγανίτες που θα λατρέψουν όλοι.

Σας προτείνω να δοκιμάσετε και εσείς αυτή τη συνταγή και να μοιραστείτε τα σχόλιά σας!

Υλικά

αυγά – 2 τεμ.
γιαούρτι – μισό φλιτζάνι
σόδα – 1/2 κουτ γλ.
ζάχαρη – 1 κουτ γλ.
αλεύρι – 1,5 κουπα.
άρωμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα.

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε σε αυτά το γιαούρτι στο οποίο έχουμε χτυπήσει προηγουμένως τη σόδα. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε ζάχαρη, αλεύρι, βανίλια.
Το μείγμα δεν πρέπει να είναι πολύ παχύ ή πολύ λεπτό, να πέσει από το κουτάλι από μόνο του.

Μία τηγανίτα είναι μία κουταλιά της σούπας.
Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με αρκετό λάδι, το οποίο πρέπει να ζεσταθεί καλά. Στραγγίστε σε χαρτί.
Μόλις είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Μπορούν επίσης να φαγωθούν με μέλι, μαρμελάδα ή κρέμα τυριού, όπως τα προτιμώ!

Καλή Απόλαυση