Το τηγανητό ψωμί με τυρί και αρωματικά είναι ένα από τα πιο έξυπνα και νόστιμα σνακ που μπορείτε να φτιάξετε, αξιοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο το μπαγιάτικο ψωμί που διαφορετικά θα πήγαινε χαμένο. Εγώ το φτιάχνω πολύ συχνά, γιατί είναι μια συνταγή που με βοηθάει να μην πετάω τίποτα, ενώ παράλληλα δημιουργώ ένα πεντανόστιμο και οικονομικό σνακ που αρέσει σε όλους. Η διαδικασία είναι τόσο εύκολη που θα γίνει το αγαπημένο σας.


Υλικά για το Τηγανητό Ψωμί

  • 600 γρ. μπαγιάτικο ψωμί
  • 2 μέτρια αυγά
  • 150 γρ. τριμμένο τυρί (ό,τι σας αρέσει)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Φύλλα μέντας (δυόσμος) για γεύση
  • Μαϊντανός για γεύση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Σπορέλαιο για τηγάνισμα

Εκτέλεση της Συνταγής

Κόβω το ψωμί σε μεγάλα κομμάτια και το μουλιάζω σε κρύο νερό. Εγώ χρησιμοποιώ και την κόρα, αλλά αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την αφαιρέσετε.

Μόλις μαλακώσει το ψωμί, το ψιλοκόβω καλά. Το στύβω ελαφρά για να φύγουν τα πολλά νερά και το βάζω σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτω τα αυγά, το τριμμένο τυρί, τα ψιλοκομμένα φύλλα μέντας και μαϊντανού, το αλάτι, το πιπέρι, μια πρέζα μοσχοκάρυδο και το ψιλοκομμένο σκόρδο.

Ζυμώνω όλα τα υλικά με τα χέρια μου μέχρι να έχω μια ομοιόμορφη και απαλή ζύμη. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, σχηματίζω μικρές μπαλίτσες ή πλακέ τηγανίτες και τις ρίχνω σε μπόλικο καυτό σπορέλαιο.

Τηγανίζω το τηγανητό ψωμί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζω με μια τρυπητή κουτάλα και το στραγγίζω, τοποθετώντας το σε ένα ταψί που έχω καλύψει με απορροφητικό χαρτί. Σερβίρω ζεστό, γιατί είναι πιο νόστιμο όταν είναι φρέσκο.


Χρόνοι Προετοιμασίας και Μαγειρέματος

Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Μαγειρέματος: 10-15 λεπτά
Συνολικός Χρόνος: 25 λεπτά


Χρήσιμα Tips για το Τηγανητό Ψωμί

Για να γίνει η συνταγή πιο γευστική, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικά είδη τυριού, όπως γραβιέρα ή κεφαλοτύρι.

Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι αρκετά καυτό πριν ρίξετε τις τηγανίτες, ώστε να ψηθούν γρήγορα και να μην απορροφήσουν πολύ λάδι.

Αν θέλετε να κάνετε το τηγανητό ψωμί πιο υγιεινό, μπορείτε να το ψήσετε σε προθερμασμένο φούρνο, αντί να το τηγανίσετε.

H συνταγή είναι από το Katja in cucina


Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σαλάτα του Καίσαρα

Υλικά

1 στηθος κοτόπουλο φιλέτο μαριναρισμενο κ κομμένο σε μπουκιες

Ένα μαρούλι τα μικρά τα μαλακά
1 μικρό αγγούρι
1 μικρή ντομάτα
100 γρ Παρμεζάνα τριμμένη
Κρουτόν τα οποία έφτιαξα με ψωμί 

Για την σως
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι
1 κουταλιά του γλυκού ξύδι

Εκτέλεση

Σαλάτα:
Πλένουμε και χοντρό κόβουμε το μαρούλι την ντοματα το αγγουράκι σε μια μεγάλη σαλατιέρα, ρίχνουμε από πάνω το κοτόπουλο, τα κρουτόν και τις φλούδες
Παρμεζάνας

Dressing:
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας στο μούλτι και ανακατεύουμε καλά! Έπειτα περιχύνουμε με αυτό την σαλάτα μας!

Καλή επιτυχία !!