Σπιτική μαγιονέζα

Υλικά

2 κρόκοι αυγών
250 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. ξύδι (9%)
1 κ.σ μουστάρδα
1 κ.σ ζάχαρη
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, γι’ αυτό πρέπει να τα αφαιρέσετε από πριν απο το ψυγείο τα βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, ζάχαρη και μουστάρδα-
Αυγά και μουστάρδα. Οι κρόκοι από το αυγα. Χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Καθώς συνεχίζετε το χτύπημα, αρχίστε να προσθέτετε το ελαιόλαδο σταγόνα-σταγόνα.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει, μπορείτε να ρίξετε το ελαιόλαδο πιο τολμηρά, χωρίς όμως να σταματήσετε να χτυπάτε.
Προσθέτουμε το ξύδι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. (Η μαγιονέζα μπορεί να έρθει σε διάφορα χρώματα: μια πρέζα κίτρινη σκόνη κάρυ θα την κάνει βαθύ κίτρινο, 1/2 κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ ροζ και 1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο μάραθο πράσινο.)

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Милка Пъловска

Προηγούμενο άρθροΤο πιο μερακλιδικο Γαλακτομπούρεκο της Κατερίνας
Επόμενο άρθροΜήλα ψημένα με τυρί cottage