Μια Τυροκασερόπιτα φτιαγμένη με ζύμη, γεμάτη με λαχταριστά τυριά και μυρωδικά, ιδανική για κάθε τραπεζι.
Μας αρέσει να την τρώμε ζεστή ή κρύα, σαν γεύμα ή ως συνοδευτικό.
Η Τυροκασερόπιτα είναι μία νόστιμη και γεμάτη πιτα που μπορείτε να την φάτε μόνη της ή με μια σαλάτα.
Φτιάχνεται εύκολα και είναι τέλειο για όλες τις ώρες της ημέρας.
Δοκιμάστε να αναμίξετε διάφορα είδη τυριών και μυρωδικών μαζί και με την αγαπημένη σας σάλτσα για να φτιάξετε μια ειδική εκδοχή που είναι δική σας!

Υλικά:

Για τη ζύμη:
800γρ αλεύρι
2 φλιτζάνια χλιαρό νερό
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Για τη γέμιση:
500γρ φέτα κατσικίσια
500γρ κασέρι κατσικίσιο
300γρ τριμμένο μείγμα τυριών (π.χ. γραβιέρα, κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
1 αυγό
3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:
Σε μια μεγάλη λεκάνη ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν. Ρίχνουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και το ηλιέλαιο,
ζυμώνοντας με τα χέρια μας μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή και ελαστική ζύμη.
Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή νερό για να ρυθμίσουμε την υφή της ζύμης.
Σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση:
Σε ένα μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και το κασέρι. Προσθέτουμε το τριμμένο μείγμα τυριών, το αυγό και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Συναρμολόγηση:
Ανοίγω δύο μεγάλα φύλλα και τα χωρίζω σε λωρίδες το κάθε ένα (σαν το σχήμα μαργαρίτας) και αλοιφω με βιταμ….μετά διπλώνω να γίνει
μια μπάλα…αφήνω στο ψυγείο για λίγη ώρα..
Aνοίγω το ένα φύλλο , μετά γέμιση το άλλο φύλλο και αλείφουμε με το υπόλοιπο μείγμα φυτίνης και ηλιελαίου

Ψήσιμο:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. . Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήνουμε να κρυωσει πριν σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι της κας Άννα Σαμαρά

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κασεροπιτακια εύκολα καί νόστιμα

Υλικά

800 γρ περίπου αλεύρι
1φακ μαγιά
200 γρ γάλα χλιαρό
200 γρ νερό χλιαρό
1 αυγό και ενα ασπράδι
100 γρ ηλιέλαιο
Λίγο αλάτι
Μια κόφτη κουταλιά ζάχαρη
250 γρ κασέρι

Εκτέλεση

Σε ενα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα υγρά την ζάχαρη και την μαγιά καί ανακατεύουμε να λειώσει η μαγιά ρίχνουμε το αυγό το ασπράδι
το αλάτι σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή αφήνουμε σκεπασμένη να φουσκώσει .
Κόβουμε το κασέρι σε χοντρά μπαστουνακια χωρίζουμε την ζύμη σε 16 μπαλάκια ανοίγουμε με το χέρι μακρόστενα πιτάκια βάζουμε στην άκρη το κασέρι και τυλιγουμε πριν το κλείσουμε χαράζουμε με μαχαίρι την άκρη και το κλείνουμε να κάνουμε σαν σχέδιο αν θέλουμε τα κάνουμε τα πιτάκια τρίγωνα και τα τυλιγουμε σαν κρουασάν αλείφουμε με κρόκο αυγού πασπαλίζουμε με σουσάμι ψήνουμε
στους 180 μέχρι να ροδίσουν.

Καλό απόγευμα

Προηγούμενο άρθροΡεβανί: Αφήστε το σιρόπι να σας μαγέψει
Επόμενο άρθροΜοσχαράκι ψητό στην κατσαρόλα