Συστατικά

1 φλιτζάνι ταχίνι (ανακατεύεται καλά )
1 κούπα ζάχαρη
2 1/2 κσ σπορελαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
1 κσ brandy
2/3 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κουταλάκι τριμμένη κανέλα & μοσχοκάρυδο
1/4 σπόροι γλυκάνισου (τριμμένο – αλεσμένο)
σπόροι από 2 σπόρους κάρδαμου (τριμμένο – αλεσμένο)
2 1/3 φλιτζάνι αλεύρι
2 κσ Baking powder
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
1/4 αλάτι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά)
1/3 φλιτζάνι χρυσή σταφίδα (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

Αναμείξτε την ταχίνι στο βάζο μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το λάδι από πάνω. Μετρήστε μία κουπα ταχίνι και προσθέστε την σε ένα μεσαίο μπολ με ζάχαρη.

Ανακατέψτε την ταχίνι με την ζάχαρη μαζί για τουλάχιστον 5 έως 10 λεπτά μέχρι να πάρετε μια λεία πάστα.

Προσθέστε λάδι και ανακατέψτε καλά για να το συνδυάσετε. Προσθέστε μπράντυ, χυμό πορτοκαλιού και μπαχαρικά. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και αφήστε τα στην άκρη.

Αναμείξτε αλεύρι, αλάτι, σκόνη ψησίματος / σόδα σε ξεχωριστό μπολ.

Προσθέστε τα ξηρά συστατικά με τα υγρά και ανακατέψτε καλά. Ολο το μείγμα  θα είναι πολύ παχύ. Είναι επίσης πολυ νόστιμο, οπότε δοκιμάστε να γλείψετε το κουτάλι!

Αυτή η συνταγή θα κάνει 5 εκ ένα στρογγυλό κέικ.

Καλύψτε το κάτω μέρος του ταψιού σας με χαρτί ψησίματος ρίξτε και ισιώστε το μείγμα από πάνω. Ψήστε σε 180 βαθμούς για 40-45 λεπτά. Ελέγξτε στα 40 λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν μια οδοντογλυφίδα απο το κέντρο βγαίνει καθαρή.

Προηγούμενο άρθροΨωμί με προζύμι
Επόμενο άρθροΛαδόψωμο παροδιασιακό…από την κυρά Μαριώ