Οι Τυρομπαλίτσες πίτσας είναι ένα εύκολο και νόστιμο σνακ ή ορεκτικό που μπορεί να φτιαχτεί σε λίγα λεπτά. Φτιάχνονται από ζύμη όπως της πίτσας, τυρί και λαχανικά και ψήνονται στο φούρνο μέχρι να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
Οι Τυρομπαλίτσες πίτσας μπορούν να σερβιριστούν ως συνοδευτικό σε άλλα πιάτα. Μπορούν επίσης να είναι ένα σνακ για το γραφέιο ή το σχολείο.
Υλικά:
3 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κεσεδάκι καλαμποκελαιο
Λίγο αλάτι
Λίγο πιπέρι
500γρ αλεύρι
1 φακελάκι μπεικιν
500γρ φέτα τριμμένη
250γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
250γρ γκούντα τριμμένη
250γρ παριζάκι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 αυγό για άλειμμα
Σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, το καλαμποκελαιο, το αλάτι και το πιπέρι.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το μπεικιν, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη φέτα, το μπέικον, τη γκούντα, το παριζάκι, την κόκκινη και την πράσινη πιπεριά.
Ενσωματώνουμε το μείγμα με τα τυριά στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Χτυπάμε το αυγό και αλείφουμε τα μπαλάκια.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
Συμβουλές:
Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα υλικά στη ζύμη, όπως ψιλοκομμένα κρεμμύδια, ελιές ή ντομάτες.
Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε τα τυρομπαλιτσες σε ατομικά φορμάκια για ψήσιμο muffins.
Σερβίρετε τα ζεστά ή κρύα.
Καλή όρεξη!
H συνταγή είναι της κας Nana Riskou
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Aλμυρές τυρόμπαλες!
Άλλη μια εύκολη συνταγή όπως οι Αλμυρές τυρόμπαλες, που μπορείτε να φτιάξετε με πολλές παραλλαγές. Μου αρέσει να παίζω στην κουζίνα και να δοκιμάζω διάφορα
Προϊόντα
🍁1 κούπα γιαούρτι
🍁2 κούπες αλεύρι
🍁1 κουπα θρυμματισμένο τυρί
🍁1/2 κουτ. σόδα στο γάλα
🍁1/2 κουτ.γλ αλάτι
Εκτέλεση
Ζυμώνουμε μια μέτρια απαλή ζύμη σε ένα μπολ με τα υλικά. Το χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια, σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού.
Με τις παλάμες των χεριών μας σχηματίζουμε επίπεδους κύκλους πάχους περίπου 5-6 χιλιοστών. Τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι σε μέτρια στάθμη
μέχρι να αποκτήσουν πιο σκούρο χρυσαφί μαύρισμα, για να μην μείνουν ωμά από μέσα!
Μπορούν να ανοιχτούν με πλάστη και να κοπούν κύκλοι με ένα ποτήρι! Μπορούν όμως να διαμορφωθούν πολύ γρήγορα και στο χέρι!
Για περισσότερες γαστρονομικές ιδέες, επισκεφτείτε τη σελίδα Υπέροχες Συνταγές!
Απολάυστε τες! 🧡
Η Συνταγή είναι της Sofi Mishel