Η Τυρόπιτα με πράσα είναι ένα φαγητό που λατρεύω! Είναι τόσο αφράτη, γεμάτη γεύση από τα πράσα και τα τυριά, και γίνεται τόσο εύκολα που θα την κάνετε συνέχεια. Είναι ιδανική για ένα ελαφρύ γεύμα, για ορεκτικό στο τραπέζι σας ή ακόμα και για το κολατσιό στην δουλειά.
Συστατικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο Βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
3 πράσα πλυμένα κομμένα σε φέτες
1 φλιτζάνι πλήρες ελληνικό γιαούρτι
1 φλιτζάνι απλό αλεύρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
1/2 κουταλάκι σόδας
3 αυγά χτυπημένα
3/4 φλιτζαγιού τσαγιού φέτα
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
φρέσκια μέντα & μαϊντανός ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Μέθοδος
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C
Λιπάνετε και στρώστε με μία λαδόκολα ένα ταψί 20 εκ.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο βούτυρο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Προσθέστε το πράσο και μαγειρέψτε για περίπου 10 λεπτά
Αφαιρέστε το πράσο σε ένα μπολ για να κρυώσει.
Κοσκινίστε το μπεικιν το αλάτι & την σόδα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους.
Ανακατέψτε τα αυγά προσθέστε τη φέτα το γιαουρτι και το μισό τυρί παρμεζάνας.
Ανακατέψτε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα πράσου με φρέσκα βότανα και πιπέρι. Ταραχή
Τα ρίχνουμε όλα στο ταψί και το εξομαλύνουμε ομοιόμορφα.
Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί παρμεζάνα.
Ψήστε για περίπου 45 λεπτά ή έως ότου πάρει ένα ωραίο καφέ χρώμα.
Αφήστε το να κρυώσει στο ταψί.
Σερβίρετε ζεστό με μια υπέροχη σαλάτα ή γιαούρτι.
Ευχαριστούμε Mary Virgara