Τυρόπιτα με σφολιάτα

Η τυρόπιτα με σφολιάτα αποτελεί ένα κλασικό και αγαπημένο πιάτο, τόσο για καθημερινή κατανάλωση όσο και για τραπέζια με φίλους και συγγενείς. Η τραγανή υφή της σφολιάτας σε συνδυασμό με την πλούσια γέμιση από φετα συνθέτουν μια γευστική εμπειρία που δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί.

Αυτό που κάνει ξεχωριστή την τυρόπιτα με σφολιάτα είναι η ευελιξία της. Μπορείτε να την φτιάξετε με διάφορα είδη τυριών, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Κλασική επιλογή είναι η φέτα, αλλά μπορείτε να προσθέσετε και άλλα τυριά, όπως γραβιέρα, κασέρι, μανούρι ή ακόμα και ανθότυρο.

Υλικά:

1 κουτί σφολιάτα
400 γρ.φέτα
4 αυγά
1/2 φλ.γάλα
Αλάτι,πιπέρι
Σουσάμι(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα.Χτυπάμε τα 3 από τα 4 αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και προσθέτουμε την φέτα που έχουμε πρώτα τρίψει.Μετά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.Βουτυρώνουμε το ταψί ή βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και απλώνουμε το 1 φύλλο σφολιάτας.
Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας.
Χρησιμοποιούμε το 4 αυγό για να επαλείψουμε από πάνω την πίτα μας.
Αν θέλουμε ρίχνουμε και λίγο σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.

Καλή επιτυχία!!!

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό Βανίλιας
Επόμενο άρθροΚαταπληκτική Φανουρόπιτα με 9 Υλικά…