Τυροπιτάκια βουτυγμένα στο μέλι και σουσάμι

Τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι είναι ένα σνακ που συνδυάζει τέλεια τις γεύσεις της αλμυρής φέτας, του γλυκού μελιού και του τραγανού σουσαμιού. Η τραγανή ζύμη, το μαλακό τυρί και το αρωματικό μέλι δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία γεύσης που θα σας συναρπάσει.

Τα τυροπιτάκια με μέλι και σουσάμι είναι ένα τέλειο γλυκό για κάθε περίσταση. Μπορούν να σερβιριστούν ως σνακ, επιδόρπιο ή ακόμα και ως πρωινό. Είναι επίσης ένα εξαιρετικά να τα πάτε και σαν δώρο για τους φίλους και τους αγαπημένους σας.

Συστατικά:

1 αυγό
120 γρ. γιαουρτι
120 ml. λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
150 γρ. λευκό τυρί
280 γρ. αλεύρι
12 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές μέλι ή μαρμελάδα 

200 ml. νερό
50 γρ. σουσάμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αυγό γιαούρτι του λάδι αλάτι και χτυπάμε με ένα κουτάλι να ομογενοποιηθούν
Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί φέτα αρκετο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ ξανά ανακατεύουμε με το κουτάλι
να πάρουμε μία υφή ζύμης και προσθέτουμε και επιπλέον αλεύρι και αρχίζουμε και ζυμώνουμε με το χέρι
εως οτου πάρουμε μία ζύμ που δεν κολλάει στα χέρια

Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι ρίχνουμε το μέλι με 200 ml χλιαρο νερό και ανακατεύουμε να διλλυθει
Αρχίζουμε και παίρνουμε 40 50 γραμμάρια από τη ζύμη τα πλάθουμε σαν κουραμπιέδες τα βουτάμε στο μελι
και μετά στο σουσάμι και τα βάζουμε σε ένα ταψί κουζίνας στρωμένο με λαδόκολλα
Κάνουμε κάποια σχέδια με ένα μαχαίρι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς 25 λεπτάκ

Καλή απόλαυση

Moi Domasni Recepti

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια

Σοκολατοπιτάκια εύκολη συνταγή για ατομικά γλυκά πιτάκια από φύλλο σφολιάτας γεμιστά με νουτέλα

Συστατικά

για ζύμη
500 g αλεύρι γ.ο.χ ΚΟΥΛΑ
100 ml γάλα
50 ml νερού
100 ml γιαούρτι
50 ml λάδι
15 g μαγιάς στιγμιαία
1 αυγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη για μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη για τη ζύμη

άλλειμα της ζύμη
100 γρ βούτυρο
50 ml λάδι

για γέμιση
Κρέμα Nutella αν χρειάζεται

1 κομμάτι κρόκο αυγού
λίγο λάδι
αν χρειαστεί ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Παρασκευή

1. Ρίχνουμε χλιαρό νερό πάνω από τη μαγιά και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και αφήνουμε να φουσκώσει.
Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε λάδι και χτυπάμε καλά, προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη και χλιαρό γάλα και γιαούρτι και ανακατεύουμε όλα, προσθέτουμε τη μαγιά και τέλος προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά και ζυμώνουμε μια λεία ζύμη. Αφήστε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

2. Χωρίζουμε τη ζύμη που προκύπτει σε 10 ίσες μπάλες
3. Παίρνετε 5 μπάλες, τις ανοιγετε την καθεμία, τις αλείφετε τις 4 με λιωμένο βούτυρο και λάδι, εκτός από μία
και τις βάζετε τη μία πάνω στην άλλη και τελευταία την χωρίς βούτυρο.
Κάντε το ίδιο με τις υπόλοιπες 5 μπάλες
4. Ανοιξτε το πρώτο πακετο σε παραλληλόγραμμο περίπου 25 x 30 εκ. και αλοιφετε με βούτυρο και το διπλώνετε σε ρολό και το δεύτερο μέρος το
ανοιγετε με τον ίδιο τρόπο και τυλίγετε. Αφήνουμε τα ρολά για περίπου 10 λεπτά για να δέσει το βούτυρο

5. Κόβουμε τα ρολά πάχους περίπου 2,5-3 εκ


6. Ανοιξτε κάθε κομμένο κομμάτι με έναν πλάστη, γεμίστε με νουτέλα, αλείψτε τις άκρες με κρόκο αβγού αραιωμενο με λαδι, διπλώστε και πιέστε τις άκρες
λίγο ακόμα
7. Τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λάδι ή καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και αλείφουμε με λίγο υπόλοιπο κρόκο αυγού


8. ψήνουμε στους 200 C μέχρι να πάρουν ένα ωραίο κιτρινωπό χρώμα
9. Ετοιμο πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη

Προηγούμενο άρθροΦτιάξτε τη δική σας λεμονάδα και απολαύστε την αυθεντική γεύση!
Επόμενο άρθροΗ αμυγδαλότουρτα που θα σε κάνει να την φτιάξεις