Τυροψωμάκια με σουσάμι.

🍴Η ιδιαιτερότητα αυτών είναι ότι είναι προτιμότερο να τα τρώτε ζεστά. Και αν κρυώσουν – απλά κρατήστε τα στο φούρνο μικροκυμάτων και θα γίνουν σαν φρεσκοψημένα……

Υλικά

Τυρί κοτατζ ή ανθότυρο με οποιαδήποτε περιεκτικότητα σε λιπαρά – 200 γρ.
Αλεύρι γ.ο.χ- 300 g.
– φετα – 150 g.
– Αυγό – 1 .
– Γάλα – 100 ml.
– Φυτικό έλαιο – 30 ml.
Ζάχαρη – 1 κουταλάκι του γλυκού.
– Αλάτι – 1 κουταλάκι του γλυκού.
– μπεικιν – 1 κουταλάκι του γλυκού.
– Σουσάμι – για πασπάλισμα.

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:

1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Ρίξτε σε ένα βαθύ μπολ.
2. Προσθέστε αλάτι και ζάχαρη στο αλεύρι και μετά ανακατέψτε καλά ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
3. Ρίξτε φυτικό λάδι στο αλεύρι και σχηματίστε με το χέρι ψίχουλα βουτύρου από το αλεύρι.
4. Χτυπάμε το κοτατζ ή το ανθοτυρο με ένα μπλέντερ μέχρι να αποκτήσει μια λεπτή υφη. Εάν δεν έχετε μπλέντερ, χρησιμοποιήστε αυγοδαρτη.
5. Προσθέστε ένα αυγό και ψιλοτριμμένη φετα στο τυρί κότατζ.
6. Τώρα συνδυάστε το περιεχόμενο και των δύο μπολ. Προσθέστε τασ τυρια στο μπολ με το αλεύρι και ανακατέψτε.
7. Ρίχνουμε τελευταίο το γάλα. Είναι καλύτερα να μην είναι κρύο, αλλά σε θερμοκρασία δωματίου.
8. Ζυμώνουμε τη ζύμη με το χέρι. Θα πρέπει να αποδειχθεί αρκετά χαλαρό και ετερογενές.
9. Με βρεγμένα χέρια σχηματίζουμε μικρά κουλούρια και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα.
Μπορείτε να τα φτιάξετε σε όποιο σχήμα θέλετε.
10. Τέλος αλείφουμε με νερό ή γάλα και πασπαλίζουμε γενναιόδωρα με σουσάμι. Τώρα ψήνετε για 20 λεπτά.
11. Μπορείτε να σερβίρετε Τυροψωμάκια ως υποκατάστατο του κανονικού ψωμιού ή με τσάι.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Кухня народов Мира

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ψωμάκια σκόρδου με τυριά

Ψωμάκια σκόρδου με τυριά

Συστατικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
3 / 4-1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές αλατισμένο βούτυρο
1 κουταλιά κάποιο μείγμα μπαχαρικών που σας αρέσει (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
2 φλιτζάνια τριμμένο μείγμα τυριών που σας αρέσουν (κασέρι, γραβιέρα κ.λπ. ή μοτσαρέλα, έμενταλ, γκούντα)
1/2 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα
μαϊντανό για γαρνιτούρα
Προαιρετικά: ζεστή σάλτσα πίτσας για σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπήστε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά και
προσθέστε αργά νερό.
Ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί η ζύμη.
Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ζυμώστε για ένα λεπτό και σχηματίστε μια μπάλα.
Απλώστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ξεχωριστό μπολ και μεταφέρετε τη ζύμη πίτσας σε αυτό το μπολ. Καλύψτε με πετσέτα για 1 ώρα ή έως ότου διπλασιαστεί η ζύμη.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
Ανοίξτε τη ζύμη στον πάγκο σας ή σε ταψί.
Προσθέστε βούτυρο μειγμα μπαχαρικών (εάν χρησιμοποιήτε)και σκόνη σκόρδου σε ένα μικρό μπολ και βαλτε σε φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει.
Χτυπάμε μαζί και μετά βουρτσίζουμε στη ζύμη.
Στη συνέχεια πασπαλίζουμε τη ζύμη με τεμαχισμένο τυρί και στη συνέχεια παρμεζάνα. Τέλος, πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Ψήνουμε για 15-17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και το τυρί λιώσει.
Κόψτε την ζύμη σε μπαστούνια και σερβίρετε με ζεστή σάλτσα πίτσας, αν θέλετε.

Είναι πεντανόστιμο

ΠΗΓΗ: grandbaby-cakes.com

 

Προηγούμενο άρθροΠατατομπιφτέκια: Η απόλυτη συνταγή για να ευχαριστήσεις τους καλεσμένους σου
Επόμενο άρθροΤουρλού με μπιφτέκια αγριογούρουνου: Η γεύση της φύσης στο πιάτο σας!