Αν ψάχνετε για ένα γλυκό ψυγείου που είναι έτοιμο σε ελάχιστο χρόνο, αλλά η γεύση του αγγίζει το τέλειο, τότε αυτό το Υγρό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε! Με τη βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε και την πλούσια, ρευστή σοκολάτα/πραλίνα, δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο του. Είναι ένα γλυκό-απόλαυση, ιδανικό για όσους αγαπούν τον συνδυασμό σοκολάτας και μπισκότου. Η εκτέλεση είναι τόσο απλή που μπορεί να την κάνει ακόμα και ένας αρχάριος.
Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips
Υλικά Συνταγής
Για τη Σύνθεση:
- 1 Συσκευασία μπισκότων με κακάο (Παλαιά ονομασία: 1 Συσκευασία μπισκότων με κακάο, Προτεινόμενη διευκρίνιση: Π.χ. μπισκότα Digestive με επικάλυψη σοκολάτας ή απλά μπισκότα τύπου πτι-μπερ με κακάο)
- 250 γρ. Μασκαρπόνε
- 400 ml Κρέμα Ζαχαροπλαστικής (Παλαιά ονομασία: 400 ml κρέμα ζαχαροπλαστικής, Προτεινόμενη διευκρίνιση: Κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά για χτύπημα)
- 1 κγ Βανίλια (Παλαιά ονομασία: Βανίλια, Προτεινόμενη διευκρίνιση: **Εκχύλισμα** βανίλιας ή βανιλίνη)
- 200-250 ml Υγρή σοκολάτα (Παλαιά ονομασία: υγρή σοκολάτα νουτελα, Προτεινόμενη διευκρίνιση: Πραλίνα φουντουκιού τύπου Nutella)
- Περίπου 200 ml Φρέσκο γάλα (για το βούτηγμα)
- Καρύδια (για γαρνίρισμα)
Εκτέλεση
Η διαδικασία βήμα-βήμα
Προετοιμασία Κρέμας: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος (κρέμα ζαχαροπλαστικής) και τη βανίλια με μίξερ χειρός ή στο μίξερ του πάγκου. Χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια σφιχτή και βελούδινη κρέμα. Προσοχή: Αν χρησιμοποιείτε κρέμα γάλακτος, πρέπει να είναι πολύ κρύα για να χτυπηθεί σωστά.
Προετοιμασία Σοκολάτας: Ζεσταίνουμε την πραλίνα φουντουκιού (υγρή σοκολάτα) σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να γίνει πιο ρευστή και ευκολότερη να απλωθεί.
Συναρμολόγηση: Αρχίζουμε να τακτοποιούμε τα μπισκότα σε ένα ορθογώνιο ταψί (ή πυρέξ). Βουτάμε κάθε μπισκότο στο ζεστό γάλα για 1-2 δευτερόλεπτα, φροντίζοντας να μη μαλακώσει πολύ.
Τοποθετούμε με σειρά την πρώτη στρώση από βουτηγμένα μπισκότα, καλύπτοντας όλο τον πάτο του ταψιού. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα της κρέμας μασκαρπόνε και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
Πάνω από την κρέμα, ρίχνουμε το μισό (ή το 1/3) της υγρής σοκολάτας/πραλίνας. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση μπισκότων, την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε το γλυκό με την υπόλοιπη υγρή σοκολάτα.
Ψύξη και Σερβίρισμα: Αφήνουμε το Υγρό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας στο ψυγείο για 2-3 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα και να μαλακώσουν τα μπισκότα. Σερβίρουμε με μια κουτάλα παγωτού (ή με κουτάλι) και γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια.
Αναλυτικοί χρόνοι
Χρόνοι Προετοιμασίας και Αναμονής
Χρόνος Προετοιμασίας (Ενεργός): 10 λεπτά
Χρόνος Ψύξης: 2-3 ώρες
Συνολικός Χρόνος: Περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά
Χρήσιμα Tips για τη συνταγή
Μικρά μυστικά επιτυχίας
Για ένα πιο αρωματικό Υγρό Μπισκοτογλυκό Σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε στο γάλα που βουτάτε τα μπισκότα λίγο λικέρ καφέ ή κονιάκ. Δείτε κι άλλες συνταγές με πραλίνα.
Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη για να χτυπηθεί σωστά και να δώσει όγκο. Αν δεν βρείτε κρέμα ζαχαροπλαστικής, χρησιμοποιήστε κρύα κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) και χτυπήστε τη σε σαντιγί, προσθέτοντας 1-2 κσ ζάχαρη άχνη.
Αν δεν θέλετε να βάλετε καρύδια, μπορείτε να γαρνίρετε το γλυκό με τρούφα σοκολάτας, ξύσμα κουβερτούρας ή φρέσκα κεράσια (ανάλογα την εποχή).
Σχετικές Συνταγές
Γλυκό Ψυγείου με Ζελέ και Μπισκότα
ΠΗΓΗ: Ширин Язаджиева-Благова








