Κέικ τιραμισού ψημένο στο φούρνο

Υλικά

300 γρ αλεύρι 00
50 γρ πικρό κακάο
170 γραμμάρια ζάχαρης
160 γραμμάρια βούτυρο σε κομμάτια
2 μέτρια ολόκληρα αυγά
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

Για το μείγμα μασκαρπόνε
500 γρ μασκαρπόνε
200 γραμμάρια ζάχαρης
4 μέτρια ολόκληρα αυγά
1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Επί πλέον
150 γρ σαβαγιαρ
200 ml καφέ εσπρεσο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα φουντουκιού
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Για τη γλυκιά ζύμη, βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι στο μίξερ ή σε ένα μπολ και ανακατέψτε για πρώτη φορά. Στη συνέχεια προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη και δουλέψτε για να αποκτήσετε ένα μείγμα. Ρίχνουμε τα αυγά και ζυμώνουμε γρήγορα, φτιαχνοντας τη ζύμη σε μια μπάλα.

Τυλίξτε με μεμβράνη και αφήστε την να ξεκουραστεί στο ψυγείο για μισή ώρα.
Για την κρέμα μασκαρπόνε, χτυπήστε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι. Προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά. Επιστρέψτε τη ζύμη με ζαχαροπλαστική, ζυμώστε την λίγο στην επιφάνεια εργασίας, μόνο για να μαλακώσει λίγο. Χωρίστε σε δύο κομμάτια, εκ των οποίων το ένα θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερο.
Ανοίξτε το τελευταίο σε κύκλο περίπου μισού εκατ. Καλύψτε το κάτω μέρος και τις πλευρές του καλουπιού.
Τρυπήστε το κάτω μέρος με ένα πιρούνι και μοιράστε μέρος από το μείγμα μασκαρπόνε. Καλύψτε με μπισκότα εμποτισμένα με καφέ, στη συνέχεια ξανά μια στρώση μασκαρπόνε, ξανά σαβουαρντί και τέλος ξανά μασκαρπόνε.

Προσθέστε πινελιές κρέμας φουντουκιού και καλύψτε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ζύμη με τη ζαχαροπλαστική, απλά ανοιξτε την σε ένα δίσκο ή κόψτε την σε κομμάτια και σκεπάστε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 ° για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το φούρνο και βγαίνουμε σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, διακοσμούμε όπως θέλουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΒασιλόπιτα Κέικ Βουτυρένια-Αρωματική-Αφράτη (Vid)
Επόμενο άρθροΧοιρινό με λαχανικά σε πήλινη κατσαρόλα 🍽