Η τούρτα αμυγδάλου αποτελεί ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής, ικανό να σαγηνεύει κάθε ουρανίσκο. Η λεπτή ισορροπία γεύσεων και υφών, σε συνδυασμό με την αξεπέραστη κομψότητα, την καθιστούν ιδανική επιλογή για κάθε περίσταση.

Υλικά:

5 αυγά,
125 γραμ.ζάχαρη,
155 γραμ.αλεύρι φαρινάπ,
1 βανίλια.

Σιρόπι:
1 ποτήρι νερού
1 ποτήρι ζάχαρη

Κρέμα:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με 100 γραμ. ζάχαρη να ζεσταθεί!
Ρίχνουμε 4 κουταλιές της σούπας γεμάτες κόρν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
Βράζουμε 1 ποτήρι νερού με 1 ποτήρι ζάχαρη για 4 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει.

Για το Παντεσπανι
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν!
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε με δόσεις κοσκινισμένο το αλεύρι-βανίλια και ανακατεύουμε πάρα πολύ απαλά με μαρίζ!
Βάζουμε το μίγμα στο ταψί 28 νούμερο μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις για 35 λεπτά!
Το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε!!!

Για την κρέμα
Ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και προσθέτουμε 2 βανίλιες και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο.
Οπότε βάζουμε το ένα παντεσπάνι στο ταψί σιροπιάζουμε σιγά σιγά με κουτάλι ρίχνουμε την κρέμα ζεστή τοποθετούμε πάνω στην κρέμα αμύγδαλο φιλέ κλείνουμε με το άλλο παντεσπάνι το σιροπιάζουμε και χτυπάμε 2 φακελάκια σκόνη γκαρνί με 1μισή ποτήρι γάλα φρέσκο και τη βάζουμε πάνω!
Διακοσμούμε με αμύγδαλο φιλέ καβουρδισμένο!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!😍😍😍

Η Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη