Η τούρτα NesCafe είναι ένα από τα πιο κλασικά και αγαπημένα γλυκά. Η υπέροχη γεύση του καφέ σε συνδυασμό με την κρεμώδη υφή της την κάνουν πραγματικά ακαταμάχητη. Ας δούμε μαζί πώς θα τη φτιάξουμε εύκολα, γρήγορα και με σίγουρη επιτυχία.
Υλικά
Για να φτιάξουμε αυτή τη λαχταριστή τούρτα, θα χρειαστούμε:
Για το παντεσπάνι:
- 3 φλιτζάνια του τσαγιού Αλεύρι
- 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Ζάχαρη
- 8 Αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας κοφτές Βούτυρο, λιωμένο
- 3 Βανίλιες
- 1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
Για την κρέμα και τη συναρμολόγηση:
- 1-2 κουτιά Κρέμα Morfat
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμο Nescafe
- 1/2 φλιτζάνι Αμύγδαλα καβουρδισμένα και αλεσμένα
- 1 φλιτζάνι Ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι καφέ:
- 1 1/2 κ.σ. Nescafe
- 2 κ.σ. Ζάχαρη
- Βραστό νερό
Εκτέλεση
Παντεσπάνι
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και το ανακατεύουμε με την μπέικιν.
Χωρίζουμε τους κρόκους απο τα ασπράδια και τους βάζουμε σε λεκανίτσα μαζί με τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Τους δουλεύουμε πολύ καλά με τη ξύλινη κουτάλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ καλά να γίνουν μαρέγκα σφιχτή. Λιώνουμε και το βούτυρο.
Προσθέτουμε στους κρόκους λίγο αλεύρι, λίγο μαρέγκα, ανακατεύοντας ελαφρά και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Μόλις τελειώσουν προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο, ανακατεύουμε ελαφρά πάντα για να μη κόψει η μαρέγκα και αδειάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένο ταψάκι, στρόγγυλο ή ορθογώνιο ανάλογα το σχήμα που θέλουμε για το γλυκό μας .
Δείτε Επίσης: Μία Τούρτα Μασκαρπόνε…επειδή θέλετε ένα γρηγορο γλυκάκι
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο(150-160 βαθμούς) για 20-30 λεπτά.
Καλό θα είναι να το κάνουμε από την προηγούμενη μέρα για την τούρτα ώστε να κόβεται εύκολα και το χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θα έχει όταν ψηθεί.
Τούρτα
Κόβουμε το παντεσπάνι σε κομμάτια ανάλογα με το πάχος που θα εχει ψηθεί.
Σε ένα μπολ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε καλά τις morfat με τη ζάχαρη άχνη και πέντε κουταλιές νεσκαφέ.
Παράλληλα ετοιμάζουμε 1 1/2 κουταλιές της σούπας νεσκαφέ και δύο κουταλιές ζάχαρη σε βραστό νερό και ανακατεύουμε.
Σε μια πιατέλα ή στο τσέρκι , βάζουμε ως βάση το πιο χοντρό φύλλο απο το παντεσπάνι και το ραντίζουμε με τον ζεστό καφέ καλά.
Στρώνουμε μια στρώση κρέμας.
Βάζουμε το δεύτερο φύλλο αφού το έχουμε ραντίσει κι αυτό με ζεστό καφέ και το στρώνουμε με κρέμα.
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και στρώνουμε την επιφάνεια και τα πλάγια της τούρτας με ένα παχύ στρώμα κρέμας.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με τα αλεσμένα αμύγδαλα, γαρνίρουμε με σαντιγί και βάζουμε κερασάκια γλασέ ή τη διακοσμούμε ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Αν θέλουμε η τούρτα μας να έχει παχύτερη στρώση κρέμας ανάμεσα στα φύλλα παντεσπάνι αλλά και για περισσότερο κρεμώδες γαρνίρισμα αυξάνουμε τη δοσολογία των υλικών
Η Συνταγή είναι του Γιάννης Αραμπατζής
Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή
Πανεύκολη τούρτα με μπισκότα ζαχαρούχο και μερέντα

Υλικά:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 κυπελάκι βιτάμ (250 γρ)
4 φλυτζάνια τσαγιού των(250 ml)φρέσκο γάλα
7 κουταλιές σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές σούπας κόρν φλάουρ
1 σοκολάτα κουβερτούρα (125γρ)
2 κουταλιές σούπας μερέντα
1 κουτάκι Morfat σαντιγί
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Σε μια φόρμα τσέρκι (26-28 εκ.)στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια-κρατάμε ένα για στόλισμα.
Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα την ζάχαρη και το κόρν φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει στο 1 φλυτζάνι γάλα.
Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Μόλις πήξει το αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο την σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και την μερέντα.
Ανακατεύουμε να λιώσουν.
Αδειάζω την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα.
Σκεπάζω με μεβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει <<πέτσα>> και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει την βάζω στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα.
Χτυπάω το morfat να φουσκώσει και προσθέτω το ζαχαρούχο λίγο λίγο χτυπώντας.Ρίχνω και την βανίλια και αδειάζω την λευκή κρέμα,πάνω από την σοκολατένια κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες,η όλη νύχτα.
Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι.
Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά να λιώσει η μερέντα.
Γαρνίρω με λιωμένη μερέντα και τριμμένα μπισκότα.
H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη








