Τούρτα Μασκαρπονε

Υλικά

4 αυγά,
1 και μιση κουπα (κόκκινη της nescafe) ζάχαρη,
μια πρέζα αλάτι,
2 κσ κακάο,
1/2 κουπα λάδι,
1,5 κουπες περίπου αλεύρι

Κρέμα
300 γραμμάρια μασκαρπόνε,
300 κρέμα γάλακτος,
200 ζάχαρη άχνη
και 2 σταγόνες ρούμι.

Εκτέλεση

Χτυπήστε τα ασπράδια με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν χιόνι, προσθέστε τους κρόκους ένα ένα και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθουν καλα πριν προσθέσετε τον άλλον και τέλος το κακάο και μετά το λάδι. Αδειαζουμε το μείγμα σε μια φόρμα που έχοθμε στρώσηakeήνουμε
με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 170 ° για περίπου 35 λεπτά (μεγεθος φόρμα 28 εκ.)

Για την Κρέμα
Χτυπάνε το τυρι μασκαρπόνε να αφρατέψει. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα με την ζάχαρη και την βανίλια σε σαντιγί.
Τέλος προσθέτουμε και το ρύμι. Ενώνουμε τα δυο μείγματα ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.

Κόβουμε το παντεσπανι στην μεση απλώνουμε την κρέμα ενδιαμεσα και απο πάνω και διακοσμούμε όπως μας αρέσει εδω βλεπετε πως το εκανα εγώ (200 gr τριμμένο καρύδι)

Μείνετε υγιείς!

Προηγούμενο άρθροΖεστή ψημένη φέτα τυλιγμένη σε στρώσεις τραγανής, χρυσοκάστανης ζύμης
Επόμενο άρθροΚέικ με γιαούρτι και λεμόνι…νόστιμο, πολύ απλό και δροσιστικό κέικ