Πτι Φουρ

Τα Πτι Φουρ, που σημαίνει “μικρά φουρνίσματα” στα γαλλικά, είναι μια ποικιλία από μικρά, ατομικά γλυκά ή αλμυρά εδέσματα. Συνήθως σερβίρονται σε μπουφέδες, δεξιώσεις ή ως συνοδευτικό για καφέ ή τσάι.

Πλεονεκτήματα:

  • Ευκολία: Τα Πτι Φουρ είναι εύκολα στο σερβίρισμα και το τρώγισμα.
  • Ποικιλία: Μπορείτε να προσφέρετε μια μεγάλη ποικιλία γεύσεων και σχημάτων για να ικανοποιήσετε όλα τα γούστα.
  • Εμφάνιση: Τα Πτι Φουρ είναι οπτικά ελκυστικά και μπορούν να διακοσμήσουν με φαντασία.
  • Ευελιξία: Μπορούν να σερβιριστούν σε διάφορες περιστάσεις, από ένα απλό καφέ μέχρι μια επίσημη δεξίωση.

Συμβουλές:

  • Φροντίστε να έχετε μια ποικιλία από γεύσεις και σχήματα.
  • Διακοσμήστε τα Πτι Φουρ με φαντασία.
  • Σερβίρετε τα Πτι Φουρ σε όμορφα πιάτα ή δίσκους.
  • Φροντίστε να τα διατηρήσετε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Συνοψίζοντας:

Τα Πτι Φουρ είναι μια εξαιρετική επιλογή για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας. Με την ποικιλία, την ευκολία και την οπτική τους ελκυστικότητα, τα Πτι Φουρ σίγουρα θα εντυπωσιάσουν!

Υλικά:

Αλεύρι μαλακό Ζαχαροπλαστικής: 1 κιλό
Ζάχαρη άχνη: 500 γραμ.
Βούτυρο φρέσκο: 650 γραμ
Αυγά: 6.
Βανίλια: 1 φακελάκι.

Για το τελείωμα
120 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
Μαρμελάδα ή Μερέντα για γέμιση.
Λίγη καρυδα τριμμενη

Παρασκευή

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και την άχνη, ή τα δύο μαζί τα δουλεύουμε και με το χέρι ώσπου να γίνουν μια
αλοιφή. Μέσα στη μικρή λεκάνη που τα έχουμε ρίχνουμε λίγο λίγο και τ ́ αυγά και τα δουλεύουμε για να γίνουν μια μάζα. Βάζουμε έπειτα το
αλεύρι και τη βανίλια, αφού τα περάσουμε από το μίξερ και τα Ζυμώνουμε όλα μαζί ώσπου να γίνουν μια Ζύμη εύπλαστη.
Έπειτα με μια σακούλα | Ζαχαροπλαστικής και με έναν κορνέ δικής μας επιλογής και μεγέθους κόβουμε τη ζύμη σε διάφορα
Φουρνίζουμε τα πτι- φουρ στο φούρνο και στους 200 βαθμούς.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε μεχρι τη μεση σε σοκολάτα λιωμένη.
Έπειτα τα βουτάμε σε καρυδα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, για να μην νοτίσουν.
Το καλό ψήσιμο και η προστασία από την υγρασία του περιβάλλοντος θα τα διατηρήσουν τραγανά.
σχήματα που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα της κουζίνας.

της Nikoletta Nicole

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Πτι φουρ

Πτι φουρ

Υλικά

160 g βουτυρο / σε θερμοκρασία δωματίου / 
130 γρ ζάχαρη άχνη 
1 κουτ βανίλια
1 μέτριο αυγό / 58 γρ /
270 γρ αλεύρι

Για κόλλημα: Μαρμελάδα που σας αρέσει
Για βύθιση:
70 g σοκολάτα,
50 ml. φρέσκο ​​γάλα,
½ κουτ. βούτυρο
Για κύλιση: 80 γρ καρύδια / αλεσμένο // αυτή η ποσότητα είναι καρύδια πριν το άλεσμα /

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζω το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με μίξερ για περίπου ένα λεπτό, ή μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτω το αυγό και ανακατεύω μέχρι να απορροφηθεί.
Κοσκινίζω το αλεύρι και αρχίζω να προσθέτω, ανακατεύω με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη, την οποία μετέφερα στο παγκο μου. Μην προσθέτετε όλο το αλεύρι ταυτόχρονα, αλλά αισθανθείτε όταν η ζύμη είναι μαλακή και εύκολη στο ζύμωμα . Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει σκληρό και εύθρυπτο, γιατί δεν θα σχηματιστεί. Αν χρειαστεί, πασπαλίστε τον πάγκο με λίγο ακόμη αλεύρι.

Άναψα τον φούρνο να ζεσταθεί στους 160 βαθμούς και σκέπασα το ταψί με χαρτί ψησίματος.
Με ένα κουτάλι πήρα λίγη ζύμη και την επλασα με την παλάμη του χεριού μου. Με το δάχτυλό μου έσπρωξα ελαφρώς να φτιαξω το μισό του τελικού σχηματος και το έβαλα με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω στο ταψί.
Με αυτόν τον τρόπο ετοίμασα τα υπόλοιπα, βαζοντας τα στο ταψί και τοποθετώντας τα σε απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήνουμε για περίπου 13-14 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά. Δεν πρέπει να φρυγανίζονται γιατί θα γίνουν σκληρά.

Έβγαλα τα τελειωμένα μισά και ετοίμασα την υπόλοιπη ζύμη. Ενώ το δεύτερο ψημένο ταψί κρυώνει, ετοίμασα το μείγμα σοκολάτας για την βύθιση. Σε μπεν μαρι, ανακάτεψα και έλιωσα τη σοκολάτα, το γάλα και το βούτυρο. Αλέθω χύμα τα καρύδια.
Πήρα δύο μισά, τα οποία κόλλησα με λίγη μαρμελάδα και τα ξαναέβαλα στο ταψί.
Έπειτα τα βούτηξα μεχρι την μεση στο κρύο μείγμα σοκολάτας και γρήγορα μέσα στα αλεσμένα καρύδια.
Το ίδιο έκανα και με τα άλλα μισά. Κρατάω τα γλυκά πτι φουρακια σε κλειστό κουτί.

Απολαμβάνω! 😋

Προηγούμενο άρθροΛαχταριστά κεφτεδάκια με παρμεζάνα, πανεύκολα και υγιεινά, χωρίς τηγάνι!
Επόμενο άρθροΡιζότο εσπεριδοειδών με γαρίδες