Μια απολαυστική εμπειρία σοκολάτας και καραμέλας ! Η Τούρτα Σοκολάτα Καραμέλα είναι ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που συνδυάζει πλούσια γεύση και σαγηνευτική υφή . Η βάση από παντεσπάνι σοκολάτας αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα , ενώ η καραμέλα Mars προσθέτει μια πινελιά ακαταμάχητης απόλαυσης . Είναι η τέλεια τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας και της καραμέλας!

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά

Για το Παντεσπάνι (Ταψί 23 x 36 εκ.):

  • 6 – Αυγά
  • 6 κ.σ. – Ζάχαρη (κουταλιές της σούπας)
  • 150 γρ. – Σοκολάτα (λιωμένη)
  • 5 κ.σ. – Αλεύρι (κουταλιές της σούπας)
  • 5 γρ. – Baking powder
  • 5 γρ. – Μαγειρική σόδα
  • 2 κ.σ. – Κακάο (κουταλιές της σούπας)
  • 1 φακελάκι – Νες καφέ (στιγμιαίος)
  • Λίγο – Αλάτι

Για την Κρέμα:

  • 300 γρ. – Τυρί κρέμα
  • 200 ml – Κρέμα γάλακτος (για σαντιγί, παγωμένη)
  • 100 ml – Ζαχαρούχο γάλα
  • 50 γρ. – Ζάχαρη άχνη
  • 10 γρ. – Κακάο
  • 150 γρ. – Σοκολάτα (λιωμένη)
  • Προαιρετικά – Εκχύλισμα βανίλιας

Για τη Συναρμολόγηση & Επικάλυψη:

  • Ανάλογα – Καραμέλα (αγορασμένη, π.χ. σάλτσα Mars ή Mars bars)
  • Ανάλογα – Σοκολατένιο γλάσο (για την κορυφή)

Εκτέλεση

Α. Παντεσπάνι Σοκολάτας:

1. Λιώσιμο Σοκολάτας: Λιώνουμε πρώτα τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και την αφήνουμε στην άκρη.

2. Αυγά: Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σφιχτή μαρέγκα. Μετά προσθέτουμε τους κρόκους και χτυπάμε λίγο ακόμα.

3. Ενσωμάτωση Στερεών/Υγρών: Σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε απαλά το κακάο και τον καφέ , το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ , τη σόδα και το αλάτι . Τέλος, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

4. Ψήσιμο: Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί ( 23 x 36 εκ. ) στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170-180˚C .

5. Κοπή: Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 μέρη κατά πλάτος.

Β. Κρέμα Σοκολάτας:

1. Λιώσιμο Σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα (150 γρ.) όπως και για το παντεσπάνι και την αφήνουμε να κρυώσει.

2. Βάση Κρέμας: Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να αφρατέψουν.

3. Σαντιγί: Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος (200 ml) στο μίξερ μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί .

4. Τελική Κρέμα: Προσθέτουμε στο μείγμα τυριού κρέμας τη σαντιγί , το κακάο , τη λιωμένη σοκολάτα και το ζαχαρούχο γάλα . Ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα (Προαιρετικά: προσθέτουμε εκχύλισμα βανίλιας ).

Γ. Συναρμολόγηση:

1. Στρώσεις: Συναρμολογούμε την τούρτα σε 3 στρώσεις με την εξής σειρά: Παντεσπάνι ➡️ Κρέμα ➡️ Παντεσπάνι ➡️ Κρέμα (με την αγορασμένη καραμέλα ανάμεσα ή από πάνω) ➡️ Παντεσπάνι .

2. Κορυφή: Απλώνουμε το σοκολατένιο γλάσο από πάνω.

3. Ψύξη: Βάζουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες ώστε να σταθεροποιηθεί η τούρτα και να δέσουν οι γεύσεις. Καλή Απόλαυση!


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 35 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: Περίπου 20 λεπτά (στους 170-180°C)

Χρόνος Αναμονής/Ψύξης: Τουλάχιστον 4 ώρες

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 5 ώρες


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Τέλεια Δομή και Πλούσια Γεύση

Υλικά σε Θερμοκρασία Δωματίου: Τα αυγά και το τυρί κρέμα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου (εκτός από την κρέμα γάλακτος για τη σαντιγί) για να ενσωματωθούν σωστά και να έχουμε αφράτο παντεσπάνι και λεία κρέμα .

Πολλαπλάσια Ζάχαρη: Για το παντεσπάνι, αν θέλετε πιο γλυκό αποτέλεσμα, μπορείτε να αυξήσετε τη ζάχαρη από 6 κ.σ. σε 200 γρ. (ή όσο θέλετε), κρατώντας την ίδια ποσότητα αλευριού.

Αντικατάσταση Καραμέλας: Αντί για αγορασμένη καραμέλα (Mars), μπορείτε να φτιάξετε σπιτική σάλτσα καραμέλας ή να χρησιμοποιήσετε λιωμένα κομμάτια σοκολάτας Mars μέσα στην κρέμα για πιο έντονη γεύση.

Σοκολατένιο Γλάσο: Για γλάσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 200 γρ. σοκολάτα με 150 ml κρέμα γάλακτος , ζεσταίνοντάς τα μέχρι να λιώσουν και να γίνουν λεία γκανάς .


 

Σχετικές Συνταγές 

Τούρτα Σοκολάτας με Μπανάνα

Προφιτερόλ Παραδοσιακό

Κέικ Βανίλιας με Γλάσο