Ραβανί με σιμιγδάλι & χυμό ανανά

Υλικά

αυγά 3
ζάχαρη 1 φλ
χυμός ανανά 1 φλ
μπέικιν πάουντερ 1
σιμιγδάλι 1 φλ
αλεύρι 1,5 φλ
βούτυρο 1 κ.γ
χυμός ανανά για σιρόπι 800 ml

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη. Πρόσθεσα ένα ποτήρι χυμό ανανά, μπορείτε να το αντικαταστήσετε και με άλλον.
Μετά πρόσθεσα το μπέικιν πάουντερ και μετά το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Αυτή είναι μια συνταγή που είναι από τα τετράδια της μητέρας μου, αλλά η διαφορά είναι ότι το εφτιαχνε με πέντε αυγά και δεν υπάρχει καποιο υγρό, εγω την φτιάχνω με τρία αυγά και χυμό ή νερό.

Έριξα το μείγμα που ετοιμάσατε σε ένα ταψί αλειμμένο με μαλακό βούτυρο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί. Γίνεται γρήγορα.
Περιχύνουμε τον ζεστό κεικ με κρύο χυμό 800 ml. μετά το σκεπάζω με μια πετσέτα να κρυώσει. Σερβίρετε με σαντιγι.
Μπορεί να περιχυθεί με ένα σιρόπι από δύο φλιτζάνια ζάχαρη και την ίδια ποσότητα νερού, αλλά τοτε το σιρόπι πρέπει να κρυώσει.
Λοιπόν αυτό είναι από μένα για σήμερα! Σας εύχομαι ένα υπέροχο και νόστιμο βράδυ!
μείνετε υγιείς και πολύ θετικοί!

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Казано честно в кухнята

 

ESTIA ΜΙΞΕΡ GUSTO WHITE 500w ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΜΠΟΛ (3.4lt) 06-11185, ESTIA – cookforall.gr
ESTIA ΜΙΞΕΡ GUSTO WHITE 500w ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΜΠΟΛ (3.4lt) 06-11185, ESTIA – 5207158011185 – ESTIA
Προηγούμενο άρθροΓλυκάρα “Κέικ με κρέμα και μπισκότο”
Επόμενο άρθροΚέικ με κρέμα στιγμιαίου καφέ…μια απλή και γρήγορη στην προετοιμασία συνταγή