Τούρτα με σοκολάτα με κρέμα και καραμέλα

Μια απολαυστική εμπειρία σοκολάτας και καραμέλας!

Η τούρτα σοκολάτας με κρέμα και καραμέλα Mars είναι ένα αριστούργημα ζαχαροπλαστικής που συνδυάζει πλούσια γεύση και σαγηνευτική υφή. Η βάση από παντεσπάνι σοκολάτας αγκαλιάζει μια βελούδινη κρέμα , ενώ η καραμέλα προσθέτει μια πινελιά ακαταμάχητης απόλαυσης.

Ας δούμε τα δυνατά σημεία της τούρτας:

  • Πλούσια γεύση σοκολάτας: Η σοκολάτα κυριαρχεί σε κάθε μπουκιά, προσφέροντας μια αξεπέραστη γευστική εμπειρία.
  • Βελούδινη κρέμα: Η κρέμα είναι ελαφριά και αφράτη, δημιουργώντας μια τέλεια ισορροπία με την πλούσια σοκολάτα.
  • Γλυκιά καραμέλα : Η καραμέλα προσθέτει μια πινελιά που απογειώνει τη γεύση της τούρτας.
  • Ιδανική για κάθε περίσταση: Η τούρτα σοκολάτας με κρέμα και καραμέλα είναι ιδανική για γενέθλια, γιορτές ή απλά για να γλυκαθείτε με ένα φίνο και γευστικό γλυκό.

Ενδεικτικά σχόλια:

  • “Η τούρτα ήταν πεντανόστιμη! Η σοκολάτα ήταν πλούσια και η καραμέλα έδωσε μια υπέροχη γεύση.”
  • “Η κρέμα ήταν αφράτη και ελαφριά, και η τούρτα ήταν πολύ ωραία διακοσμημένη.”
  • “Όλοι οι καλεσμένοι μου ενθουσιάστηκαν με την τούρτα! Σίγουρα θα την ξαναφτιαξω.”
  • “Είναι η τέλεια τούρτα για τους λάτρεις της σοκολάτας και της καραμέλας!”

Συνολικά, η τούρτα σοκολάτας με κρέμα και καραμέλα Mars είναι μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν ένα γευστικό και εντυπωσιακό γλυκό.

Υλικά

Ταψί (23/36 εκ.)
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
150 γρ σοκολάτα
5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
5 g baking powder, 5 g μαγειρική σόδα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
1 φακελάκι νες καφε
Λίγο αλάτι

για την κρέμα:
300 γρ τυρί κρέμα
200 ml σαντιγί, 100 ml ζαχαρουχο γάλα
50 γρ ζάχαρη άχνη
10 γρ κακάο
150 γρ σοκολάτα

Εκτέλεση

για το παντεσπανι:
Λιώστε πρώτα τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
Χωρίζουμε τα αυγά και χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι και τη ζάχαρη..μετά προσθέτουμε τους κρόκους..σταματάμε το μίξερ και ενσωματώνουμε το κακάο και το καφέ, το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ τη σόδα και λίγο αλάτι, τέλος τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά στους 170-180 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε 3 μέρη σε πλάτος.

Για την κρέμα
Λιώνουμε τη σοκολάτα όπως στο παντεσπανι. Χτυπαμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη, προσθέτουμε τη σαντιγί που προέρχεται από την κρεμα γάλακτος(παγωμενη κρέμα την χτυπάμε στο μίξερ να γινει σαντιγι) … κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα και το ζαχαρουχο γάλα. Ανακατευουμε λίγο ακόμα μέχρι να έχουμε μια κρέμα. Σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας, προσθέτουμε και εκχυλισμα βανίλιας αν θέλετε.

Συναρμολογήστε το κέικ: Παντεσπανι ➡️ κρέμα ➡️ Παντεσπανι ➡️ κρέμα, καραμέλα (αγορασμένη) ➡️ Παντεσπανι σοκολατένιο γλάσο από πάνω.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΨωμί μόνο με σκληρό αλεύρι και μέλι
Επόμενο άρθροΠατάτες φούρνου με μυρωδικά…