Αυτή η Δίχρωμη Τούρτα χωρίς ψήσιμο είναι ό,τι πρέπει για όσους αγαπούν τα γλυκά με σοκολάτα και μερέντα , αλλά δεν έχουν πολύ χρόνο ή εμπειρία στη ζαχαροπλαστική . Είναι εύκολη και γρήγορη , φτιάχνεται σε ελάχιστα λεπτά, με λίγα απλά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο και ακαταμάχητα νόστιμο , ιδανικό για κάθε περίσταση.

Δείτε στο τέλος της συνταγής Χρήσιμα Tips


Υλικά

Για τη Σοκολατένια Κρέμα και τη Βάση:

  • 1 πακέτο – Μπισκότα πτι μπερ
  • 4 φλυτζάνια τσαγιού (250 ml το φλ.) – Φρέσκο γάλα
  • 7 κ.σ. – Ζάχαρη (κουταλιές σούπας)
  • 7 κ.σ. – Κορν φλάουρ (κουταλιές σούπας)
  • 1 κυπελάκι (250 γρ.) – Βιτάμ
  • 125 γρ. – Σοκολάτα κουβερτούρα
  • 2 κ.σ. – Μερέντα (κουταλιές σούπας)

Για τη Λευκή Κρέμα (Σαντιγί Ζαχαρούχου):

  • 1 κουτάκι – Morfat (σαντιγί)
  • 1 – Ζαχαρούχο γάλα (κουτάκι)
  • 1 – Βανίλια

Για το Γαρνίρισμα:

  • 2-3 κ.σ. – Μερέντα (κουταλιές σούπας)
  • 2-3 κ.σ. – Γάλα (κουταλιές σούπας)
  • 1 – Μπισκότο (για στόλισμα)

Εκτέλεση

Α. Προετοιμασία Βάσης και Σοκολατένιας Κρέμας:

Σε μια φόρμα τσέρκι (26-28 εκ.) στρώνουμε όλα τα μπισκότα ακανόνιστα, αρκεί να γεμίσει όλη η βάση επιφάνεια. Κρατάμε ένα μπισκότο για το στόλισμα.

Στη συνέχεια, βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα (χωρίς το 1 φλιτζάνι), τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ , το οποίο έχουμε διαλύσει στο 1 φλιτζάνι γάλα που κρατήσαμε. Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει .

Μόλις η κρέμα πήξει , την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε όλο το βούτυρο (βιτάμ) , τη σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια και τη μερέντα . Ανακατεύουμε δυνατά μέχρι όλα τα υλικά να λιώσουν και να ενσωματωθούν, δημιουργώντας μια γυαλιστερή σοκολατένια κρέμα .

Αδειάζουμε την καυτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη (ώστε να εφάπτεται) για να μην κάνει πέτσα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Όταν κρυώσει, τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για καμιά ώρα.

Β. Λευκή Κρέμα και Συναρμολόγηση:

Χτυπάμε το Morfat με το μίξερ μέχρι να φουσκώσει και να γίνει σφιχτή σαντιγί . Προσθέτουμε το ζαχαρούχο λίγο-λίγο, συνεχίζοντας το χτύπημα. Ρίχνουμε και τη βανίλια .

Αδειάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από την παγωμένη σοκολατένια κρέμα και ισιώνουμε την επιφάνεια. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη τη νύχτα για να παγώσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα.

Γ. Σερβίρισμα:

Η τούρτα ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω-γύρω με ένα μαχαίρι . Για το γαρνίρισμα, σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας γάλα και 2-3 κουταλιές της σούπας μερέντα και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά να λιώσει η μερέντα και να γίνει μια ρευστή σάλτσα . Γαρνίρουμε με τη λιωμένη μερέντα και τριμμένα μπισκότα ή το μπισκότο που είχαμε κρατήσει.


Χρόνοι Παρασκευής

Ενεργός Χρόνος Προετοιμασίας: 25 λεπτά

Χρόνος Ψύξης: Τουλάχιστον 4 ώρες (ή όλη νύχτα)

Συνολικός Χρόνος: Περίπου 4 ώρες και 25 λεπτά


Χρήσιμα Tips

Μυστικά για Άψογο Στρώσιμο και Κρεμώδη Υφή

Κρέμα Σοκολάτας: Η προσθήκη του βιτάμ (βούτυρο) και της σοκολάτας/μερέντας εκτός φωτιάς είναι σημαντική. Αυτό δίνει την πλούσια υφή και την γυαλάδα στη σοκολατένια κρέμα.

Λευκή Κρέμα (Morfat): Βεβαιωθείτε ότι το Morfat είναι πολύ κρύο όταν το χτυπάτε, ώστε να φουσκώσει σωστά. Το ζαχαρούχο προστίθεται λίγο-λίγο για να μη χάσει η σαντιγί τον όγκο της.

Μπισκότα: Αντί για πτι μπερ , μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα τύπου digestive ή σφολιάτας για πιο τραγανή βάση . Τα μπισκότα μαλακώνουν πλήρως αφού μείνουν στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Γαρνίρισμα: Η λιωμένη μερέντα για γαρνίρισμα πρέπει να είναι ρευστή αλλά όχι καυτή , για να μην χαλάσει την επιφάνεια της λευκής κρέμας.


 

Σχετικές Συνταγές

Τούρτα Μπισκότων με Σοκολάτα

Μωσαϊκό (Κορμός) με Πραλίνα

Γλυκό Ψυγείου με Γάλα και Μπισκότα


H Συνταγή είναι της ελενη τσιουκανη